«Ταύρος» η Morgan Stanley για τις ευρωπαϊκές αγορές – Αποδόσεις 23% τον επόμενο χρόνο

«Ταύρος» δηλώνει η Morgan Stanley για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς εκτιμά ότι θα σημειώσουν άνοδο 18% τους επόμενους 12 μήνες, ενώ εάν συνυπολογιστούν τα μερίσματα και οι επαναγορές μετοχών , οι συνολικές αποδόσεις του επόμενου έτους προβλέπονται στο 23%.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές του αμερικανικού επενδυτικού οίκου, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ευνοούνται από τις ταυτόχρονες τάσεις της ανάκαμψης των εταιρικών  αποτελεσμάτων και του συνεχιζόμενου re-rating.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Morgan Stanley, τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να αυξηθούν

έως το τέλος του έτους κατά 7,5%, έναντι αύξησης 4% που περιμένει το consensus.

Επιπλέον, το P/E αναμένεται να ενισχυθεί στο 14.8x έως τα τέλη του έτους, από τα τρέχοντα επίπεδα του 13.9x.

Η βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών, η αύξηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, η ανάκαμψη των συγχωνεύσεων και εξαγορών, οι ελκυστικές κινήσεις διανομής κεφαλαίου και η διάχυση του οφέλους από την τεχνητή νοημοσύνη είναι οι παράγοντες πίσω από τη θετική στάση της Morgan Stanley για τις αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος ανεβάζει την τιμή-στόχο του για τον Ιούνιο του 2025 στις 2.500 μονάδες (περιθώριο ανόδου 18%) από 2.230 μονάδες προηγουμένως.

Ο οίκος αναβάθμισε πρόσφατα τον κλάδο των κατασκευών σε overweight, ενώ δηλώνει προτίμηση για  τους κλάδους λογισμικού, αεροναυπηγικής και άμυνας, φαρμακευτικών, ημιαγωγών και τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά τους κινδύνους για τις αγορές, η Morgan Stanley τους εντοπίζει στο γεωπολιτικό ρίσκο και την τυχόν χαμηλότερη  των προβλέψεων οικονομική ανάπτυξη.

Επιπλέον, ένα σενάριο όπου οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές οδηγούν σε αλλαγή του status quo θεωρείται ένας κίνδυνος για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Keywords
Αναζητήσεις
tavros-i-morgan-stanley-gia-tis-evropaikes-agores--apodoseis-23-ton-epomeno-chrono.htm
Τυχαία Θέματα