Αποκάλυψη-βόμβα για φωτιά στη Λαμία: Ο ΕΦΕΤ θα έκανε έλεγχο σήμερα στο εργοστάσιο που εμπλέκεται με την τροφική δηλητηρίαση (Video)

Καταστροφική φωτιά εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο της εταιρείας επισιτισμού στη Λαμία, το οποίο παρείχε τα σχολικά γεύματα στους μαθητές που υπέστησαν δηλητηρίαση το βράδυ της Κυριακής (19/05).

Στο σημείο επιχείρησαν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική για την επιχείρηση, όπως μεταδίδει το lamianow, μιας και σε λίγο περισσότερο από μια ώρα και παρά τις μεγάλες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων με 40 πυροσβέστες, 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο

η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις καταστρέφοντας το κτίριο, αλλά και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρίσκονταν στον χώρο.

Αυτό που ωστόσο προκαλεί αίσθηση, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τον ALPHA, ο ΕΦΕΤ σήμερα θα έκανε έλεγχο στο εν λόγω εργοστάσιο, ώστε να διαπιστωθεί αν τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τη φωτιά στο εργοστάσιο της εταιρείας επισιτισμού στη Λαμία.

Δείτε τη μαρτυρία μητέρα μαθητή:Στο νοσοκομείο δεκάδες μαθητές

Να σημειωθεί ότι δεκάδες μαθητές στη Λαμία, είχαν πέσει θύματα τροφικής δηλητηρίασης, αρκετοί από τους οποίους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Λαμία: Δεκάδες οι μαθητές με τροφική δηλητηρίαση – “Κάθε πέντε λεπτά μαθαίναμε για κρούσμα”

Ειδικότερα, την Πέμπτη 16 Μαΐου, οι μαθητές έφαγαν σχολικά γεύματα που παρασκεύασε το εργοστάσιο και από το απόγευμα άρχισαν να παρουσιάζουν εμετούς και διάρροιες. Πρόκειται για μαθητές από τουλάχιστον δύο σχολεία της πόλης της Λαμίας και άλλα δύο περιφερειακά σχολεία. Όταν οι γονείς απευθύνθηκαν στους παιδιάτρους, τους παρέπεμψαν στο νοσοκομείο της Λαμίας. Περιστατικά με επιπλέον συμπτώματα καταγράφονται και σήμερα από το πρωί.

Εισαγγελική έρευνα για τη φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύασε τα χαλασμένα γεύματα

Παραγγελία για διερεύνηση του περιστατικού πυρκαγιάς σε εργοστάσιο στη Λαμία έστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλινη προς την Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

«Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά» αναφέρεται στην παραγγελία της κυρίας Αδειλινη.

Η πυρκαγιά στις εγκατάστασεις της «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ GROUP A.E.» ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου και είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της επιχείρησης, που μέσα σε λίγες ώρες έγινε στάχτη.

Το εν λόγω εργοστάσιο βρέθηκε στο επίκεντρο τις προηγούμενες ημέρες, καθώς τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου και αφότου είχαν καταναλώσει φαγητό, το οποίο είχε παρασκευασθεί εκεί, για τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης εκδήλωσαν αρκετά παιδιά, από το συγκεκριμένο φαγητό, ωστόσο δεν έφτασαν όλα στο νοσοκομείο και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μήπως πρέπει να πείτε συγγνώμη στον Τσίπρα;» – Η ερώτηση που έφερε σε αμηχανία τον Βασίλη Οικονόμου της ΝΔ (video)

70 γιατροί «αδειάζουν» τον Άδωνι για την περιβόητη φωτογραφία με τα ράντζα στο Γεννηματάς

Πέθανε ξαφνικά 23χρονη στη Βέροια: Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε (video)

Μάνεσης: Αποκάλυψε πως τον διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ – «Επειδή είπα το αυτονόητο» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα