Μύδροι Ζάεφ κατά Σιλιάνοφσκα

Ηχηρή παρέμβαση έκανε ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ που υπέγραψε με τον Αλέξη Τσίπρα τη Συμφωνία των Πρεσπών μέσω του OPEN. Συγκεκριμένα ο κ. Ζάεφ κάλεσε τη νέα πρόεδρο να συμμορφωθεί με τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι σοβαρές για το κράτος και θα γίνουν άμεσα αισθητές και στους πολίτες, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

«Η μη συμμόρφωση επιφέρει ευθύνες αλλά και σοβαρές συνέπειες

για το κράτος που θα γίνουν άμεσα αισθητές από τους πολίτες. Η ευθύνη δεν είναι μόνο πολιτική αλλά και νομική. Και οι συνέπειες είναι δεκαετίες εχθρότητας με τις γειτονικές χώρες, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον ΟΗΕ» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ καλώντας τον αρχηγό του VMRO και την πρόεδρο της Δημοκρατίας να σεβαστούν στο ακέραιο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Και προσθέτει ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας: «Ο Μιτσκόφσκι και η πρόεδρος Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα έχουν επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν σκοπεύουν να ακυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρόλο που δεν συμφωνούν με αυτήν. Ως εκ τούτου, ως κάτοχοι των ανώτατων κρατικών αξιωμάτων, θα πρέπει να σέβονται το Σύνταγμα, τη διεθνή Συμφωνία των Πρεσπών και τους νόμους».

Keywords
Τυχαία Θέματα