Βασιλιάς Κάρολος: «Έχασα την αίσθηση της γεύσης» – Μιλά ανοιχτά για τον καρκίνο και συγκλονίζει

Σε σημαντικές αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγείας του προχώρησε ο βασιλιάς Κάρολος τη Δευτέρα (13/05) κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Αεροπορικό Μουσείο Στρατού στο Middle Wallop του Hampshire.

Ειδικότερα, ο 75χρονος βασιλιάς της Βρετανίας συνομιλούσε με τον βετεράνο του βρετανικού στρατού Aaron Mapplebeck, ενώ επισκεπτόταν το Αεροπορικό Μουσείο Στρατού στο Middle Wallop του Hampshire, για την πρόσφατη θεραπεία που υπεβλήθη για τον καρκίνο.

Ο κ. Mapplebeck είπε ότι υποβλήθηκε πέρυσι σε χημειοθεραπεία για καρκίνο των όρχεων

και ότι έχασε την αίσθηση της γεύσης, με τον βασιλιά Κάρολο να αποκαλύπτει ότι το ίδιο συνέβη και σ’ αυτόν, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”.

Britain’s King Charles III poses with service personal after he officially handed over the role of Colonel-in-Chief of the Army Air Corps to Prince William, The Prince of Wales in front of an Apache helicopter at the Army Aviation Centre in Middle Wallop, England, Monday, May 13, 2024. (AP Photo/Kin Cheung, Pool)

Να τονισθεί ότι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη θεραπεία για τον καρκίνο που υπεβλήθη ο βασιλιάς Κάρολος, με τους βασιλικούς αξιωματούχους να λένε μέχρι στιγμής μόνο ότι νοσηλεύεται για μια αδιευκρίνιστη μορφή της νόσου.

Να υπενθυμίσουμε ότι εννέα μήνες μετά την ενθρόνισή του τον Μάιο του 2023, το παλάτι ανακοίνωσε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι ο Κάρολος πάσχει από καρκίνο, τον οποίο ανακάλυψε έπειτα από μια επέμβαση στον προστάτη τον Ιανουάριο. Η φύση του καρκίνου και η εξέλιξη της νόσου δεν διευκρινίστηκαν ποτέ.

Τότε ο Κάρολος ματαίωσε όλες τις δημόσιες δραστηριότητές του, όμως συνέχισε τα καθήκοντα του συνταγματικού μονάρχη, που προβλέπουν κυρίως να υπογράφει νόμους, να συναντάται συχνά με τον πρωθυπουργό και να επικυρώνει ορισμένους διορισμούς.

Britain’s King Charles III greets soldiers as he arrives at the Army Aviation Centre in Middle Wallop, England, Monday, May 13, 2024. King Charles III will officially hand over the role of Colonel-in-Chief of the Army Air Corps to Prince William, The Prince of Wales. (AP Photo/Kin Cheung, Pool)

Να τονισθεί ότι ο μονάρχης έλαβε άδεια από τους γιατρούς του να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα τον περασμένο μήνα και τις τελευταίες εβδομάδες ήταν παρών σε διάφορες εκδηλώσεις.

Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να πραγματοποιήσει την Τρίτη την πρώτη του σημαντική τελετή από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο. Πρόκειται να χρίσει ιππότη τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι για τον καθοριστικό ρόλο του στη στέψη τον περασμένο Μάιο, και θα απονείμει αντίστοιχο τίτλο στη συγγραφέα μπεστ σέλερ Jilly Cooper.

Αυτή θα είναι η πρώτη τέτοιου είδους τελετή που πραγματοποιεί ο βασιλιάς εδώ και πέντε μήνες, με την τελευταία να λαμβάνει χώρα στις 19 Δεκεμβρίου, ένα μήνα πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο για θεραπεία προστάτη.

Ειδήσεις σήμερα:

‘Αναψε φωτιές ο Πορτοσάλτε για τον τρόπο που έπαιρνε τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός-Τι του απάντησε ο Οικονόμου (video)

Eurovision 2024: Πόσα χρήματα έδωσε η ΕΡΤ για τη συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι στον διαγωνισμό

Εύβοια: Απίστευτο ξύλο σε αγώνα μπάσκετ – Θεατές μπήκαν στο παρκέ και χτυπούσαν τους παίκτες (video)

Καιρός: Τι είναι ο υποτροπικός αεροχείμαρρος που θα φέρει τα πρώτα 35άρια – Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασιλιάς Κάρολος, Έχασα, – Μιλά,vasilias karolos, echasa, – mila