Το Ισραήλ ζητά από τους κατοίκους της Ράφα να απομακρυνθούν

Το ανελέητο σφυροκόπημα της Ράφα συνεχίζεται με τον ισραηλινό στρατό να ζητά σήμερα από τους κατοίκους της περιοχής, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Χ εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ ζητείται από τους κατοίκους και άλλων συνοικιών της Ράφα να απομακρυθούν από εκεί και να μετακινηθούν στη «διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή».

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου όχι μόνο δεν κάνει πίσω αλλά είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην εισβολή στη Ράφα όπου χιλιάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι

είναι εγκλωβισμένοι. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ εκεί στοιβάζονται σχεδόν 1,4 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, οι οποίοι έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υπερασπίζεται τη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα προκειμένου να «νικήσει» τη Χαμάς. Σύμφωνα με τον ίδιο στο νότιο τμήμα της Γάζας έχουν καταφύγει οι τελευταίοι μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης.

ΗΠΑ κατά Ισραήλ

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ ναι μεν επικρίνουν τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο πόλεμος μαίνεται τους τελευταίους επτά μήνες, αλλά θα συνεχίσουν να παραδίδουν όπλα στη χώρα.

Οι ΗΠΑ κρίνουν ότι είναι «εύλογο να εκτιμήσουν» πως το Ισραήλ παραβίασε το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να καταλήξουν οριστικά σε αυτό το συμπέρασμα, οπότε κατά συνέπεια θα συνεχίσουν να παραδίδουν όπλα στη χώρα, ανέφερε η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν χθες ότι αν το ζήτημα επιστρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, θα ασκήσουν και πάλι βέτο, όπως είχαν κάνει τον Απρίλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα