«Φεγγάρι των Λουλουδιών»: Πότε θα απολαύσουμε την Πανσέληνο του Μαΐου στον νυχτερινό ουρανό

Η πανσέληνος του Μαΐου, γνωστή και ως το «Φεγγάρι των Λουλουδιών», θα φωτίσει τον ουρανό την Πέμπτη (23/05) προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους λάτρεις της αστρονομίας. Η πανσέληνος θα είναι ορατή και την Τετάρτη (22/05), ενώ την Παρασκευή θα φαίνεται μεγαλύτερη και θα έχει μια πιο βαθιά απόχρωση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Live Science, κατά τη διάρκεια της πανσελήνου το φεγγάρι

θα ανατείλει κοντά σε ένα κόκκινο υπεργίγαντα αστέρα, τον Αντάρη (Antares). Ο Αντάρης, το λαμπρότερο αστέρι στον αστερισμό του Σκορπιού, θα είναι επίσης ορατός την Πέμπτη 23 Μαΐου.

Πήρε το όνομά της επειδή αυτό τον μήνα ανθίζουν πάρα πολλά λουλούδια

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Old Farmer’s Almanac, τα ονόματα των πανσελήνων προέρχονται συνήθως από φυλές ιθαγενών στη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά και περιγράφουν φυσικά φαινόμενα ή αλλαγές που πραγματοποιούνται στην χλωρίδα ή στην πανίδα κατά την εκάστοτε εποχή του χρόνου.

Η πανσέληνος του Μαΐου πήρε το όνομά της επειδή αυτό τον μήνα ανθίζουν πάρα πολλά λουλούδια.

Είναι επίσης γνωστή και ως «Φεγγάρι του Γάλακτος», «Φεγγάρι της Μητέρας», «Λαμπερό Φεγγάρι» και «Φεγγάρι του Λαγού».

H σελήνη της φράουλας

Η επόμενη πανσέληνος θα είναι η σελήνη της φράουλας την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Αυτή θα είναι η πρώτη πανσέληνος του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο και του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο και θα συμβεί μόλις μια ημέρα μετά το θερινό ηλιοστάσιο του 2024.

Keywords
Τυχαία Θέματα