Μόλις 2/8 προέβλεψαν σωστά: Ποιοι βρήκαν τα ζευγάρια του Final 4 και ποιοι πήγαν… κουβά (vids+pic)

Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για το Final-4 της Euroleague.

Τις επόμενες ώρες οι παίκτες και οι προπονητές του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Φενερμπαχτσέ θα ταξιδέψουν στη Γερμανία, όπου την Παρασκευή (24/5) θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση στον τελικό, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (26/5).

Στον

πρώτο χρονικά ημιτελικό ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Φενερμπαχτσέ (19:00) και στον δεύτερο ο Ολυμπιακός τη Ρεάλ Μαδρίτης (22:00).

Οι νικητές των δύο παιχνιδιών θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό, που θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής στις 20:00. Οι ηττημένοι θα παίξουν στον μικρό τελικό, που θα γίνει τρεις ώρες νωρίτερα (17:00).

Δύο σπουδαίες αναμετρήσεις, που θα μεταδοθούν σε όλο τον κόσμο, με τους απανταχού φίλους της πορτοκαλί θεάς να μετρούν αντίστροφα για τις μεγάλες μάχες του Final-4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τέσσερις ιστορικές και εξαιρετικές ομάδες, οι οποίες κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που εμφανίστηκαν στον δρόμο τους και να βρεθούν στο Βερολίνο, για την τελική φάση της φετινής Euroleague.

Ο Ολυμπιακός στα playoffs αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα και με break στο game 5 της σειράς με τους Καταλανούς κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη γερμανική πρωτεύουσα.

Με τον ίδιο τρόπο η Φενερμπαχτσέ απέκλεισε την Μονακό και προκρίθηκε στο final 4. Μια νίκη που ήρθε με τρίποντο του Νικ Καλάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης.

Στα πέντε παιχνίδια κρίθηκε και η σειρά του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τους Πράσινους να υπερασπίζονται την έδρα τους και να παίρνουν την πρόκριση.

Αντίθετα, η Ρεάλ καθάρισε στα τρία παιχνίδια την Μπασκόνια και πέρασε εύκολα στην επόμενη φάση, όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι κόντρα στο Ολυμπιακό.

Πόσοι, όμως, από όσους έκαναν προβλέψεις στην ιστοσελίδα της Euroleague πριν τα παιχνίδια των playoffs πέτυχαν την τετράδα του Final-4; Μόλις δύο στους οκτώ. Μόνο οι Σάσα Βεζένκοφ και Λούκα Ντόντσιτς πήγαν στο ταμείο. Οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Ταϊρίς Ράις, Μάικ Μπατίστ, Μανού Τζινόμπιλι και Έκπε Ούντοχ πήγαν… κουβά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι προβλέψεις έγιναν πριν τα play in, γι αυτό και ορισμένοι είχαν ως επιλογή την Βίρτους Μπολόνια, ενώ κάποιοι πίστευαν ότι η Μπασκόνια θα τερματίσει στην 7η θέση, την οποία τελικά πήρε η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι είχαν προβλέψει οι πρώην και νυν αστέρες του μπάσκετ.

Ο Σάσα Βεζένκοφ είπε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ρεάλ Μαδρίτης και Φενερμπαχτσέ, όπως επίσης και ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς. 4/4 για τους δύο αστέρες.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε δύο στα τέσσερα, αφού έπιασε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά έχασε τις Μονακό και Παρτίζαν. Τον ίδιο απολογισμό είχε και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, που είχε πει Ρεάλ Μαδρίτης, Φενερμπαχτσέ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια.

Ο Ταϊρίς Ράις είχε προβλέψει προκρίσεις για Ρεάλ Μαδρίτης και Φενερμπαχτσέ, για τις οποίες επιβεβαιώθηκε, αλλά και αντίστοιχες για Μπαρτσελόνα και Μονακό, για τις οποίες όμως… εκτέθηκε. Ο Μάικ Μπατίστ είχε πει Παναθηναϊκό, Ρεάλ Μαδρίτης, Βίρτους και Φενερμπαχτσέ. 3/4 για τον άλλοτε σέντερ του Τριφυλλιού. Ο Μανού Τζινόμπιλι είχε πει Ρεάλ Μαδρίτης, Φενερμπαχτσέ, Μπαρτσελόνα και Βίρτους. Η ιταλική ομάδα τελικά δεν κατάφερε να νικήσει ούτε στα παιχνίδια των play in. Με Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκό και Μονακό ήταν οι προβλέψεις του Ούντοχ, με τον πρώην άσο της τούρκικης ομάδας να κλείνει τα playoffs με 2/4.

Keywords
Τυχαία Θέματα