Σλοβακία: Η στιγμή που πυροβολούν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας – Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Βίντεο από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερρτ Φίτσο παρουσίασαν τηλεοπτικά κανάλια της χώρας.

Όπως φαίνεται στα σχετικά πλάνα ο πρωθυπουργός βρίσκεται πίσω από προστατευτικά κάγκελα και χαιρετά πολίτες όταν ξαφνικά ακούγονται πέντε πυροβολισμοί.

Επικρατεί πανικός με τους άνδρες ασφαλείας του Ρόμπερτ Φίτσο να ακινητοποιούν τον δράστη και άλλοι να πέφτουν πάνω στον πρωθυπουργό για να τον προστατέψουν.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

BREAKING: The moment Slovak PM Robert Fico was shot multiple times

while meeting members of the public in the town of Handlová this afternoon.

Five gunshots can be heard. pic.twitter.com/1qk7qDbxxF

— Remix News & Views (@RMXnews) May 15, 2024

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Ο Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται «μεταξύ ζωής και θανάτου» ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Στην επίσημη σελίδα του Σλοβάκου πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο Φίτσο δέχθηκε «πολλές σφαίρες» από έναν άνδρα σήμερα το μεσημέρι καθώς έβγαινε από ένα κτίριο έπειτα από συνεδρίαση της κυβέρνησης.

Το πρωθυπουργικό γραφείο τόνισε ότι ο Φίτσο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Μπάνσκα Μπιστρίτσα και όχι σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα καθώς η μεταφορά του σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας θα διαρκούσε περισσότερο με δεδομένη την άμεση περίθαλψη που χρειαζόταν.

Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είπε στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Χάντλοβα και ότι οι ζωτικές του λειτουργίες έχουν σταθεροποιηθεί.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι η επίθεση ήταν απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Η πρόεδρος της χώρας Ζουζάνα Τσαπούτοβα καταδίκασε τη «βάρβαρη και ανεύθυνη» επίθεση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός ενώ σοκαρισμένοι δήλωσαν σε ανακοινώσεις τους Ευρωπαίοι ηγέτες από την επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα