Βραυρώνα: Ενώπιον των Αρχών η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε στα σκουπίδια

Ενώπιον των δικαστικών αρχών θα βρεθεί σήμερα το πρωί η 24χρονη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε σακούλα στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στη Βραυρώνα.

Η 24χρονη θα οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον μετά το συμβάν με το άτυχο βρέφος.

Υπενθυμίζεται ότι η 24χρονη και ο 23χρονος σύντροφός της είναι αντιμέτωποι με τη βαρύτατη κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, ενώ αναμένεται να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ζορμπάς: Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης

Όπως τόνισε ο συνήγορός της Δημήτρης Ζορμπάς μιλώντας στο in, φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση που θα δείξει αν το βρέφος πέθανε κατά τον τοκετό ή μετά τη γέννησή του.

Το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έρευνας θα καθορίσει και το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου για τους γονείς του βρέφους, αλλά και την πορεία της ανάκρισης.

Παράλληλα, ο κ. Ζορμπάς τόνισε ότι ο 23χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι γνώριζε τι περιείχε η σακούλα που πέταξε στα σκουπίδια, αν και επιχείρησε να δηλώσει άγνοια για το περιεχόμενό της.

Οι ιατροδικαστές θα δώσουν τις απαντήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη ιατροδικαστική εκτίμηση αναφέρει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το βρέφος να γεννήθηκε ζωντανό.

Όπως τόνισε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο MEGA, «υπάρχει τρόπος να βρεθεί εάν το παιδί πέθανε κατά την γέννα. Μπορεί να γίνει με μία σειρά εξετάσεων, όπως και από τη διαδικασία της νεκροτομής».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας «μπορεί να διασταυρωθεί εάν οι κακώσεις είναι προθανάτιες ή μεταθανάτιες».

«Η εξέταση είτε θα επιβεβαιώσει είτε θα διαψεύσει τα όσα είπε ο πατέρας» συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα