Συνταγή για τον χιονιά: Κοτόσουπα αβγολέμονο με κρόκο

Εάν θέλετε να ζεσταθείτε φτιάξτε μία κοτόσουπα αβγολέμονο με κρόκο! Γευστική, υγιεινή, θα ζεστάνει το μέσα σας!

Υλικά για την κοτόσουπα

1 κοτόπουλο (1500 γρ.περίπου) σε κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ρίζα σέλινο
4 καρότα
3 πράσα
¾ φλ. ρύζι καρολίνα
3 αβγά
8-10 κλωστές κρόκου
Χυμό 1 λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες για την κοτόσουπα

Καθαρίζουμε τα λαχανικά.
Αφήνουμε ολόκληρο το κρεμμύδι, τα κοτσάνια του σέλινου και τα καρότα και κόβουμε στα 2 οριζοντίως τα πράσα.Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 2 lt νερό με τα λαχανικά και 1 κ.σ. αλάτι.Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά τα βγάζουμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως, περίπου 1 ώρα.Το μεταφέρουμε από την κατσαρόλα στην πιατέλα με τα λαχανικά, σουρώνουμε το ζουμί, κρατάμε ½ φλιτζάνι και μουλιάζουμε μέσα το σαφράν ενώ ξαναβάζουμε το υπόλοιπο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 20 λεπτά μέχρι να γίνει.Στο τέλος, ρίχνουμε στη σούπα και το σαφράν με το ζουμί.Φτιάχνουμε το αβγολέμονο: χτυπάμε σε μεγάλο μπολ τα αβγά, προσθέτουμε λίγο –λίγο το λεμόνι χτυπώντας συνέχεια και τα ζεματίζουμε, ρίχνοντας σιγά –σιγά 2 -3 κουτάλες από τη σούπα. Ρίχνουμε το μείγμα ξανά μέσα στην κατσαρόλα και την κουνάμε κυκλικά να ανακατευτεί καλά και την αφήνουμε επάνω στη σβηστή εστία –δεν πρέπει να βράσει. Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα κομματάκια από το κοτόπουλο, αφού βγάλουμε τις πέτσες και τα κόκκαλα. Αλλιώς, τη σερβίρουμε σκέτη σαν πρώτο πιάτο και σαν κυρίως πιάτο σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά.Το μυστικό

Ο κρόκος (σαφράν) θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικός για τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος, όπως το άσθμα.

The post Συνταγή για τον χιονιά: Κοτόσουπα αβγολέμονο με κρόκο appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα