FeCHA: Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας επιστρέφει για 8η χρονιά

00:08 2/5/2024 - Πηγή: InStyle

Για 8η χρονιά διοργανώνεται στην Αθήνα το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου – FeCHA, μεταξύ 27 Μαΐου και 5 Ιουνίου.

Η διοργανώτρια Αρχή παρουσιάζει το εικαστικό που τιμά τα 120 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Ισπανού ζωγράφου, Salvador Dalí, όπως το εμπνεύστηκε το creative studio

Holysee.

Με τα λόγια του δημιουργού: «Το χαρακτηριστικό στυλ του Dalí, ο σουρεαλισμός, ο κόσμος των ονείρων, οι απροσδόκητες αντιπαραβολές και το στοιχείο της έκπληξης αποτελούν βασικές αναφορές για τη φετινή αναδιαπραγμάτευση του λογοτύπου του FeCHA. Ο φαντασιακός υβριδισμός μεταξύ ενός ματιού και ενός στόματος γεννάει ένα νέο όργανο, το οποίο ενσωματώνει τα βασικά αφηγηματικά εργαλεία του σινεμά -εικόνα (όραση) και διάλογο (ομιλία)- προσκαλώντας τους θεατές να εξερευνήσουν τον υπερρεαλιστικό κόσμο του φιλμ μέσα από τον φακό της ανθρώπινης περιέργειας και της αχαλίνωτης φαντασίας.»

Το 8ο FeCHA θα πραγματοποιηθεί στους θερινούς κινηματογράφους Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas, Αελλώ Cinemax, ενώ προβολές θα φιλοξενήσουν το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Ελληνοαμερικανική Ένωση.

O Salvador Dalí συνδέθηκε με το καλλιτεχνικό κίνημα του υπερρεαλισμού, στο οποίο ανήκε για ένα διάστημα. Αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς ζωγράφους του 20ού αιώνα και μια πολύ εκκεντρική φυσιογνωμία της σύγχρονης Τέχνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα