Tyra Banks: Η “φυσική ομορφιά” της γήρανσης – “Τα 50 είναι ωραία”

23:38 1/5/2024 - Πηγή: InStyle

Η Tyra Banks απολαμβάνει την ηλικία της και τολμά να μιλήσει για τη φυσική ομορφιά της γήρανσης προτρέποντας τις γυναίκες να μην φοβούνται τα γκρίζα μαλλιά.

“Όταν ήμουν μικρότερη, στο δημοτικό σχολείο, νόμιζα ότι στα 50 ήταν μια μεγάλη γιαγιά”, λέει το supermodel και πρώην παρουσιάστρια του America’s Next Top Model αλλά και του Dancing with the Stars.

“Νόμιζα ότι θα είχα μικρά γυαλιά και θα ήμουν σκεπασμένη μ’ ένα πάπλωμα και θα έβλεπα σαπουνόπερες όλη μέρα”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tyra Banks (@tyrabanks)

Και σημειώνει: “Αυτό που είναι η ζωή μου τώρα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που νόμιζα ότι θα ήταν 50 όταν ήμουν μικρό κορίτσι“. Η Banks γιόρτασε τα γενέθλια-ορόσημο στην Αυστραλία, όπου εργάζεται και ζει με τον φίλο της Louis Bélanger Martin και τον γιο της York Banks Asla, 8 ετών, που απέκτησε με τον πρώην της Erik Asla. “Είμαι τέλεια. Δεν είμαι ανασφαλής για τον εαυτό μου. Δεν τρελαίνομαι. Συχνά λέω: Παιδί μου, [είμαι] 50, πριν πω κάτι. Αυτή η δήλωση μου δίνει την άδεια να πω ό,τι στα κομμάτια θέλω να πω”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tyra Banks (@tyrabanks)

Σ’ αυτήν την ηλικία, η Banks γνωρίζει πραγματικά τον εαυτό της. “Είμαι μαμά και επιχειρηματίας”, λέει για το εγχείρημά της με το παγωτό Smize & Dream. “Κάνω συναντήσεις Zoom χωρίς μακιγιάζ και βάζω την περούκα μου… Τα 50 είναι ωραία”.

Όσο για τη συμβουλή που δίνει στις γυναίκες των 50, “γυναίκες που πλησιάζουν τα 50, δεν είμαι σίγουρη αν έχετε αρχίσει ακόμα να έχετε εξάψεις, αλλά μπορεί να έχετε και δεν είναι το τέλος του κόσμου. Χρησιμοποιήστε αυτήν την ώρα που ξυπνάτε στη μέση της νύχτας για να τακτοποιήσετε κάποια πράγματα γιατί θα σας προκαλέσουν αϋπνίαι. Διαβάστε εκείνο το βιβλίο, λύστε εκείνο το σταυρόλεξο. Παρακολουθήστε το τέλος εκείνης της σειράς που σας είχε εντυπωσιάσει τόσο πολύ.

Μην σκοντάφτετε πάνω σε αυτό. Μην ντρέπεστε γι’ αυτό, γιατί όλοι θα το περάσουμε και τώρα μπορούμε να το κάνουμε μαζί και να μιλάμε γι’ αυτό, το οποίο είναι πολύ ωραίο και πολύ καλύτερο από αυτό που έπρεπε να κάνουν οι γονείς μας, να το κρατούν μέσα τους και να προσποιούνται.“

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tyra Banks (@tyrabanks)

Μιλώντας για τις αλλαγές που έχει δει σχετικά με τις αντιλήψεις για τη γήρανση ή την ομορφιά μέσα στα χρόνια, είπε: “Θυμάμαι τότε που τα γκρίζα μαλλιά ήταν απαγορευτικά, δεν έπρεπε να τα δείχνεις και ήταν ένα μεγάλο “όχι”. Τώρα οι γυναίκες λένε: Έχω γκρίζα μαλλιά. Και όχι μόνο δεν πειράζει, αλλά είναι καταπληκτικό, είναι όμορφο.

Όταν κοιτάζω τη Sarah Jessica Parker με τις γκρίζες ανταύγειες μέσα στα ξανθά ombre μαλλιά της, είναι εντυπωσιακή. Andie McDowell, είσαι απλά ένα διαμάντι. Και το βρίσκω τόσο καταπληκτικό. Έχω ψεύτικα μαλλιά αυτήν τη στιγμή και τα ψεύτικα μαλλιά μου δεν έχουν γκρίζες τρίχες, αλλά τα αληθινά μου έχουν. Και κυκλοφορώ στην πόλη με τα φυσικά μου μαλλιά, τις γκρίζες άκρες μου που δεν τους έχω περάσει βαφή. Επειδή σήμερα γιορτάζουμε τις γυναίκες και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε, αλλά φτάνουμε στο σημείο να νιώθουμε καλά και να μην ντρεπόμαστε για τις αλλαγές και τη φυσική ομορφιά που περνάει το σώμα μας.”

Και επεσήμανε: “Μου αρέσει να αμφισβητώ τις παρανοήσεις σχετικά με τη γήρανση λέγοντας: Παιδί μου, είμαι 50 ετών. Και έλεγα: Παιδί μου, είμαι 50 όταν ήμουν 49 ετών. Δεν μπορούσα να περιμένω να γίνω 50 ετών γιατί ένιωθα ότι ήταν μια ιεροτελεστία για να γίνω ο πραγματικός μου εαυτός.

Σε όλη μου τη ζωή δάγκωνα τη γλώσσα μου, έλεγα το σωστό, προσπαθούσα να τους ευχαριστήσω όλους. Και τώρα, λέω την αλήθεια μου. Απαιτώ σεβασμό. Και νιώθω καλά. Ανυπομονώ να έρθουν τα 60, γιατί πιθανότατα θα βρίζω τους πάντες.“

Keywords
Τυχαία Θέματα