Oprah Winfrey: Για ποιο λόγο ζήτησε δημόσια συγγνώμη; -“Εδώ και 25 χρόνια…”

22:48 12/5/2024 - Πηγή: InStyle

Την ευθύνη για την προώθηση ακραίων διατροφικών μεθόδων, ανέλαβε η Oprah Winfrey. Η διάσημη παρουσιάστρια δεν νιώθει περήφανη που ενθάρρυνε κόσμο να ακολουθήσει ακραίες δίαιτες. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε η ίδια μιλώντας στο WeightWatchers.

«Συμμετέχω σταθερά σε αυτή την κουλτούρα της δίαιτας. Μέσα από τις πλατφόρμες μου, μέσα από τα περιοδικά, μέσα από τα talk show μου. Εδώ και 25 χρόνια. Έχω συμβάλει σημαντικά σε αυτό. Δεν μπορώ να σας πω πόσες εκπομπές απώλειας

βάρους έχω παρουσιάσει. Πόσα makeovers αδυνατίσματος επίσης. Ήταν βασικό μου αντικείμενο από τότε που εργάζομαι στην τηλεόραση», συνέχισε.

«Όταν μίλησα για το βάρος που έχασα μετά από μια επίπονη, πολύμηνη, μόνο υγρή διατροφή, ήταν απαράδεκτο. Είναι μια από τις μεγαλύτερες τύψεις μου. Έστειλα ένα μήνυμα ότι πρέπει να λιμοκτονείς πίνοντας αποκλειστικά υγρά. Έθεσα ένα πρότυπο για τους ανθρώπους που με παρακολουθούσαν. Ένα πρότυπο που ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος θα μπορούσε να υποστηρίξει».

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι δεν είναι ντροπή η λήψη ιατρικής βοήθειας για την απώλεια βάρους. Ακόμη, τόνισε τη σημασία του body positivity. Όπως αποκάλυψε, το 2023 είχε χάσει 40 κιλά χρησιμοποιώντας ένα φάρμακο απώλειας βάρους. Παρά το γεγονός ότι προηγουμένως το αποκαλούσε «εύκολη διέξοδο», τελικά τη βοήθησε.

«Το γεγονός ότι υπάρχει μια ιατρικά εγκεκριμένη συνταγή για τη διαχείριση του βάρους, είναι ανακουφιστικό. Ξέρω ότι βοηθά στη διατήρηση της υγείας μου σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου. Είναι για εμένα σαν λύτρωση, σαν δώρο. Δεν ντρέπομαι για αυτό, ούτε βρίσκω λόγο να το κρύψω. Έχω τελειώσει απολύτως με τη ντροπή από άλλους ανθρώπους και ιδιαίτερα από τον εαυτό μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα