Πώς να φορέσουμε το gighnam χωρίς να θυμίζουμε… τραπεζομάντηλα πικνικ

12:38 14/5/2024 - Πηγή: InStyle

Καθώς ο καιρός ανοίγει και οι προσδοκίες για ρομαντικά πικνικ και καλοκαιρινές εξορμήσεις μάς χτυπούν την πόρτα, ένα ρετρό trend που έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο της μόδας είναι το gingham. Ωστόσο, πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε αυτό το μοτίβο χωρίς να κινδυνεύσουμε να μοιάσουμε με ανάλαφρο τραπεζομάντηλο πικνικ; Και γιατί μας το θυμίζει τόσο;

Η τάση του gingham ξεκίνησε ως ένα παραδοσιακό αγροτικό μοτίβο στην αμερικανική και

βρετανική κουλτούρα, αφού το χρησιμοποιούσαν αρχικά σε ρούχα εργασίας και στο γεωργικό περιβάλλον. Αργότερα, κατά τη δεκαετία του ’50, έγινε δημοφιλές ως μέρος της αμερικανικής προοδευτικής μόδας, κυρίως σε ανδρικά πουκάμισα και γυναικεία φορέματα. Από τότε, το gingham έχει κατακτήσει ξανά τη μόδα, αποτελώντας σύμβολο του καλοκαιρινού στιλ και του pin up trend, με διάφορες ανανεωμένες εκδοχές σε ρούχα, αξεσουάρ, ακόμη και στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

6 τρόποι για να φορέσουμε το gighnam (ή αλλιώς το λεπτό καρό)Parisian AmourPuffy Και ΡομαντικόFemme FataleDenim Co-ordΑφηρημένο GighnamSmells Like SummerParisian Amour

Τα κλασικά μίντι φορέματα που είναι βγαλμένα από την παριζιάνικη αισθητική είναι ίσως ο πιο υπέροχος τρόπος για να φορέσουμε την τάση χωρίς να δείχνουμε κιτς. Με μήκος που φτάνει λίγο πιο κάτω από το γόνατο, λεπτή τιράντα και σέξι ανεπιτήδευτο ύφος το συνδυάζουμε απλά με ένα ζευγάρι mules και εντυπωσιάζουμε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dolorès (@dolorescfr)

Puffy Και Ρομαντικό

Τα μεγάλα, φουσκωτά μανίκια από την άλλη, είναι τόσο εντυπωσιακά που κάνουν το gighnam να δείχνει ακόμα πιο στιλάτο. Τα δοκιμάζουμε σε πουκάμισα και τα συνδυάζουμε απλά με τζιν. Τόσο εύκολα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vicky Montanari (@vicmontanari)

Femme Fatale

Το gighnam δεν θα μπορούσε να δείχνει πιο γοητευτικό! Με μια μίντι φούστα και ένα τοπ από δαντέλα, η θηλυκότητα θα φτάσει σε άλλα επίπεδα. Αν ωστόσο θέλετε να «κατεβάσετε» το look και να το κάνετε πιο καθημερινό, μπορείτε να προσθέσετε μια κλασική, πλεκτή ζακέτα από πάνω.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dolorès (@dolorescfr)

Denim Co-ord

Μπορεί να είναι ένα ολοκληρωτικά gighnam look που αναπόφευκτα θα θυμίζει κάτι από πικνικ, ωστόσο όταν το επιλέγουμε σε τζιν μορφή κάνει ιδιαίτερη αίσθηση με το cool ύφος του. «Σπάμε» την μονοτονία με έντονα αξεσουάρ και έχουμε στο λεπτό το πιο εντυπωσιακό outfit.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vicky Montanari (@vicmontanari)

Αφηρημένο Gighnam

Επίσης, τα μάξι casual φορέματα του καλοκαιριού προσφέρουν εναλλακτικά μοτίβα που θυμίζουν το gighnam στην πιο ανανεωμένη του εκδοχή. Και είναι τόσο εύκολα στο συνδυασμό τους που θα τα φορούσαμε δίχως δεύτερη σκέψη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Style Stalker (@thestylestalkercom)

Smells Like Summer

Πλησιάζει και το αγαπημένο μας καλοκαίρι και εμείς δεν έχουμε παρά να ανυπομονούμε για τις νέες τάσεις στα μαγιό. Το gighnam trend λοιπόν, μπορεί να μην είναι κάτι εντελώς νέο, αλλά κάθε καλοκαίρι θα επιστρέφει δυναμικά για να βάζει μια ρετρό πινελιά στα μαγιό μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MARA LAFONTAN (@maralafontan)

Keywords
Τυχαία Θέματα