«Dune: Prophecy»: 10.000 χρόνια πριν από τον Πολ Ατρείδη

Το Max έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser  τρέιλερ του sci-fi  «Dune: Prophecy», του πολυαναμενόμενου τηλεοπτικού πρίκουελ των πρόσφατων ταινιών Dune, που θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο. 

Η ιστορία αφηγείται την ίδρυση της Αδελφότητας των Μπένε Τζέζεριτ, επικεφαλής της οποίας είναι οι δύο αδελφές Χαρκόνεν, στους ρόλους η Έμιλι Γουάτσον και η Ολίβια Γουίλιαμς (μέλη της Αδελφότητας υποδύθηκαν στη μεγάλη οθόνη η Ρεμπέκα Φέργκιουσον και η Σαρλότ Ράμπλινγκ).

Όπως αναφέρει η επίσημη σύνοψη «10.000 χρόνια πριν από την

άνοδο του Πολ Ατρείδη, το Dune: Prophecy ακολουθεί τις δύο αδερφές Χαρκόνεν καθώς πολεμούν δυνάμεις που απειλούν το μέλλον της ανθρωπότητας και ιδρύουν τη θρυλική Αδελφότητα που θα γίνει γνωστή ως Bene Gesserit».

Το σενάριο που είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα «Sisterhood of Dune» (Η Αδελφότητα του Ντιουν), έκτο βιβλίο της σειράς με το οποίο ολοκληρώνεται το βραβευμένο με Hugo και Nebula μυθιστορηματικό έπος, υπογράφουν ο Κέβιν Τζ. Άντερσον και ο Μπράιαν Χέρμπερτ, πρωτότοκος γιος του συγγραφέα του Dune, Φρανκ Χέρμπερτ.

Η σειρά έξι επεισοδίων έρχεται μετά τη δεύτερη ταινία του franchise Dune σε σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ, οι εισπράξεις της οποίας από τις αρχές του έτους, έχουν ξεπεράσει διεθνώς τα 710 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την επιτυχία της δεύτερης ταινίας, το Dune 3 πήρε το πράσινο φως, αλλά ο Βιλνέβ ο οποίος είχε δηλώσει ότι θέλει προηγουμένως να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό, είναι σε συζητήσεις για την κινηματογραφική μεταφορά του υποψήφιου για Πούλιτζερ non fiction βιβλίου της δημοσιογράφου Άνι Τζέικομπσεν «Nuclear War: A Scenario».

Από τους βασικούς σκηνοθέτες του «Dune: Prophecy» -που προς το παρόν δεν έχει ημερομηνία πρεμιέρας- είναι η Άννα Φόερστερ, η οποία έχει υπογράψει επεισόδια του «Outlander» και το σίκουελ δράσης «Underworld: Blood Wars». Στο καστ επίσης, ο Μαρκ Στρονγκ, η Τζόντι Μέι και η Τζέσικα Μπάρντεν.

Με πληροφορίες από Guardian, Hollywood Reporter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Η γυναίκα στην καμπίνα 10»: Το μπεστ σέλερ μυθιστόρημα γίνεται ταινία με την Κίρα Νάιτλι

«Καληνύχτα και Καλή Τύχη»: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ

Νέες ταινίες: Η πόλη της ασφάλτου, Η άκρη του νήματος, Πολύδροσο, Βασιλιάδες του κόσμου

Keywords
Τυχαία Θέματα