Αυστραλία: Αεροπλάνο προσγειώθηκε με την «κοιλιά» μετά από ώρες κύκλων στον αέρα (βίντεο)

Ένα μικρό αεροπλάνο πραγματοποίησε επιτυχή αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Νιούκαστλ στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.

Το αεροπλάνο, ένα Beach B-200 Super King, έκανε κύκλους γύρω από το αεροδρόμιο για ώρες καίγοντας καύσιμα προτού πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, ανέφερε το Nine News

που συνεργάζεται με το CNN .

Στον διάδρομο προσγείωσης οι Αρχές είχαν προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, με περισσότερα από δώδεκα συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός. Ανάμεσα σε αυτά ήταν πυροσβεστικά οχήματα, η Αστυνομία, η Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών και ασθενοφόρα.

Ευτυχώς το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια δίχως σημαντικές ζημιές, με τον πιλότο και τους άλλους δύο επιβάτες να απομακρύνονται με ασφάλεια, χωρίς κανέναν τραυματισμό.

Ο επιθεωρητής Wayne Humphrey δήλωσε ότι ο 53χρονος πιλότος από το Queensland συνειδητοποίησε ότι υπήρχε μηχανικό πρόβλημα μετά την απογείωση και άρχισε να κάνει κύκλους ενώ προσπαθούσε να το επιλύσει. Ο πιλότος διαπίστωσε αργότερα ότι «το σύστημα προσγείωσης δεν ενεργοποιούνταν».

#BREAKING: A plane landed without tyres at New Castle Airport amid reports landing gear not working. #NewCastleAirport#Plane#NSW#Australiapic.twitter.com/U5tcsH74MT

— Hathoda Post (@HathodaPost) May 13, 2024

«Έμεινε εδώ και ξέμεινε από καύσιμα», δήλωσε ο Humphrey για τον χρόνο που το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα πάνω από το Newcastle. «Μπορούσα να τον ακούσω μου φάνηκε πολύ ήρεμος», είπε αναφορικά με τη ψυχολογία του πιλότου.

Μετά από 90′ καύσης αναγκάστηκε να προσγειωθεί με τις ρόδες επάνω, «κάτι που χάρηκα πολύ όταν το είδα», ανέφερε ο Humphrey.

Το αεροσκάφος Beechcraft B200 Super King Air, το οποίο κανονικά διαμορφώνεται για να φιλοξενεί περίπου 13 επιβάτες, εκτελεί ιδιωτικά δρομολόγια τσάρτερ από τη βάση της Eastern Air Services στο Port Macquarie.

Αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Νιούκαστλ περίπου στις 8.30 π.μ. τη Δευτέρα, αλλά δεν φάνηκε να πετάει προς το Port Macquarie, αλλά αμέσως μπήκε σε τροχιά αναμονής πριν ειδοποιηθούν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης περίπου στις 9.30 π.μ.

Related...Άνδρας ταξίδεψε κρυμμένος στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου σε -50 βαθμούς Κελσίου και επέζησεΧάος σε πτήση της United: Αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας επιβάτη που δεν του άρεσε το γεύμαΤέξας: Πρωταθλήτρια στο αλεξίπτωτο σκοτώθηκε επιχειρώντας επικίνδυνη προσγείωση
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυστραλία, Αεροπλάνο,afstralia, aeroplano