Γεωργία: Χαοτικές σκηνές καθώς ξεσπά καυγάς μεταξύ πολιτικών στη Βουλή (Βίντεο)

Aγριος καβγάς ξέσπασε στο κοινοβούλιο της Γεωργίας την Τρίτη, 14 Μαΐου, καθώς οι βουλευτές προσπαθούσαν να εγκρίνουν την τρίτη και τελευταία ανάγνωση ενός νομοσχεδίου για τους «ξένους πράκτορες» που έχει προκαλέσει πολιτική κρίση.

Η νομοθεσία, η οποία έχει προκαλέσει εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων, απαιτεί από τα μέσα ενημέρωσης και τους μη εμπορικούς οργανισμούς να εγγράφονται ως υπό ξένη επιρροή, εάν λαμβάνουν πάνω από το 20% του προϋπολογισμού τους από το εξωτερικό.

Οι επικριτές πιστεύουν ότι αποτελεί απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες αλλά και τις φιλοδοξίες της Γεωργίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το γεωργιανό κοινοβούλιο ενέκρινε στην τρίτη και τελευταία του ανάγνωση το διχαστικό νομοσχέδιο που προκάλεσε εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων.

Το νομοσχέδιο είναι σχεδόν πανομοιότυπο με εκείνο που το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνειρο πιέστηκε να αποσύρει πέρυσι μετά από διαδηλώσεις στους δρόμους.

Ο βουλευτής του Γεωργιανού Ονείρου Ντιμίτρι Σαμχαράτζε εθεάθη να ορμά προς τον Λεβάν Χαμπεϊσβίλι, τον πρόεδρο του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης Ενωμένο Εθνικό Κίνημα, αφού ο Χαμπεϊσβίλι τον κατηγόρησε ότι οργάνωσε τον όχλο για να ξυλοκοπήσει υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί διαδηλωτές και μέλη της αντιπολίτευσης έχουν ξυλοκοπηθεί.

Η αντιπολίτευση συνέδεσε τα περιστατικά με τις μαζικές διαμαρτυρίες που έχουν σαρώσει το κράτος του Νοτίου Καυκάσου των 3,7 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: LBC, Independent

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ«La Mouche», «Μοχάμεντ Α»: Ποιος είναι ο κρατούμενος που απέδρασε στη φονική επίθεση στη ΓαλλίαΑνθρωποκυνηγητό στη Γαλλία μετά από ενέδρα σε βαν με φυλακισμένο:Τουλάχιστον 2 νεκροί (βίντεο)Έριξε μπουνιά σε κροκόδειλο και τη βραβεύει ο Βασιλιάς: Η απίστευτη ιστορία της Georgia Laurie
Keywords
Τυχαία Θέματα