Περού: 13 νεκροί και 18 τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη την Τρίτη, 14 Μαΐου σε επαρχιακό δρόμο του Αγιακούτσο στο βόρειο Περού.

Το υπεραστικό λεωφορείο της εταιρείας Civa είχε αναχωρήσει από την πρωτεύουσα Λίμα με προορισμό το Αγιακούτσο και ανετράπη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες γύρω στις 06:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή Βίντσος.

Επτά ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος για να παραλάβουν τραυματίες και να τους μεταφέρουν στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Αρχικά, είχε αναφερθεί ο τραυματισμός 14 επιβατών. Αργότερα όμως ο αστυνομικός διευθυντής Τζόνι Βαλντεράμα διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal N ότι 18 τραυματίες διακομίστηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία.

Τέτοια ατυχήματα είναι συχνά στο Περού λόγω υπερβολικής ταχύτητας των οχημάτων σε δρόμους σε κακή κατάσταση και με έλλειψη σήμανσης, μεταξύ άλλων ζητημάτων.

Στις 30 Απριλίου, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή της Καζαμάρκα.

Το Περού κατέγραψε συνολικά 3.138 θανάτους από τροχαία ατυχήματα το 2023, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΟ Μάικλ Κόεν παραδέχτηκε ότι πλήρωσε την Στόρμι Ντάνιελς εκ μέρους του Ντόναλντ ΤραμπΟι κληρονόμοι του Μαραντόνα λένε ότι κλάπηκε το τρόπαιο της Χρυσής Μπάλας του '86Γεωργία: Χαοτικές σκηνές καθώς ξεσπά καυγάς μεταξύ πολιτικών στη Βουλή (Βίντεο)
Keywords
Τυχαία Θέματα
Περού,perou