Πώς θα βοηθήσουμε τον μεταβολισμό μας να καίει γρηγορότερα

Υπάρχει μια ταινία μεταβολισμού που θωρείται σημαντικότερη όλων των θερμιδομετρήσεων, μια ταινία όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το ίδιο μας το σώμα και πιο συγκεκριμένα οι ορμόνες, το λίπος, το αίμα, ο εγκέφαλος, η ινσουλίνη, η λεπτίνη, η κορτζιλόλη - ουρικό οξύ και ορισμένα όργανα της κοιλιακής χώρας. Η ταινία του μεταβολισμού αναφέρεται στο βιβλίο «Το μεταβολικό θαύμα» του επιστήμονα και συγγραφέα Κάρλο Τζαραμίλο, ο οποίος επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα ενός καλού μεταβολισμού, αναφέρει λύσεις για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε το σώμα μας ώστε να είναι υγιές.

Εν ολίγοις, ο Τζαραμίλο δεν προτείνει δίαιτες. Αντιθέτως, τονίζει ότι πρέπει να τρώμε σωστά, να ελέγχουμε το βάρος μας χωρίς υπερβολές και να κάνουμε το σώμα μας τον καλύτερο σύμμαχο.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα και συγγραφέα, η μέτρηση θερμίδων είναι μια λανθασμένη αντίληψη που κακώς έχει υιοθετηθεί μια και όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε το ίδιο ύψος, ούτε τον ίδιο σωματότυπο και φυσικά ούτε τις ίδιες ανάγκες. Η ποσότητα της τροφής που μπορούμε να καταναλώσουμε εξαρτάται από την ενέργεια που χρειαζόμαστε κι από τις καύσεις του μεταβολισμού μας. Όπως είναι φυσικό, όσο πιο γρήγορος είναι ο μεταβολισμός μας τόσο πιο εύκολο είναι να διατηρηθούμε στο ιδανικό, για τον σωματότυπο μας, βάρος.

Πως όμως θα βοηθήσουμε τον μεταβολισμό μας να κάνει γρηγορότερες καύσεις;

Η φυσική άσκηση βοηθάει πολύ το σώμα μας όμως δεν αρκεί. Μιλήσαμε με τη διατροφολόγο κα Αλιόνα Στρατουλάτ, η οποία μας εξήγησε πως κάποιες τροφές προωθούν τη μεταβολική αύξηση, ενώ παράλληλα μας τόνισε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα φαγητά που κάνουν θαύματα και αδυνατίζουν. Όπως η ίδια μας είπε, υπάρχουν κάποια συστατικά που με συστηματική κατανάλωση συμβάλλουν στην προώθηση ενός γρηγορότερου μεταβολισμού.

Ποια είναι αυτά

Νερό: Το απαραίτητο όλων! Το νερό καθαρίζει όλα τα όργανα του οργανισμού και συμβάλλει σε κάθε λειτουργία του. Παράλληλα, μας αφήνει την αίσθηση του κορεσμού και βοηθάει στη καλή κυκλοφορία του αίματος.

Πράσινο τσάι: Περιέχει κατεχίνες που ενισχύουν τον μεταβολισμό.

Καφές:  Είναι γνωστό ότι ο καφές είναι ένα μεταβολικό διεγερτικό. Δυστυχώς όμως μας αφυδατώνει οπότε πρέπει οπωσδήποτε να πίνουμε νερό μαζί με τον καφέ. Για κάθε φλυτζάνι καφέ θα πρέπει να καταναλώνουμε δύο ποτήρια νερού.

Καυτερές κόκκινες πιπεριές: Περιέχουν καψαϊκίνη, μια ουσία με πολλά οφέλη στα οποία συγκαταλέγεται η μείωση του κορεσμού και η ενίσχυση του μεταβολισμού.

Πρωτεΐνη: Είτε είναι ζωικής, είτε φυτικής προέλευσης, η πρωτεΐνη ωθεί το σώμα στο να κάψει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της πέψης, προωθώντας έτσι έναν γρήγορο μεταβολισμό. Παράλληλα, με την πρωτεΐνη καλύπτεται το αίσθημα της πείνας και ενισχύεται η μυϊκή μάζα, η οποία βοηθάει στην αναδόμηση του σώματος. Εξάλλου, όσο πιο αυξημένη είναι η μυϊκή μας μάζα τόσο μεγαλύτερη ανάγκη για καύσεις έχει ο οργανισμός μας.

Όλα τα παραπάνω βοηθούν τον μεταβολικό ρυθμό χωρίς όμως να αποτελούν τον κανόνα για τη σωστή λειτουργία του. Ας έχουμε στο νου ότι το σώμα μας χρειάζεται πάνω από όλα μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή, που θα του παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά. 

Related...Ρύθμιση βάρους: Πώς η προσθήκη πρωτεΐνης στη διατροφή μάς βοηθάει να δούμε αποτέλεσμαΟ κρίσιμος λόγος που πρέπει όλοι να βάλουμε περισσότερο μαγνήσιο στη διατροφή μαςΠόσες θερμίδες πρέπει να κάψουμε μέσω άσκησης ή διατροφής για να χάσουμε 1 κιλό λίπους
Keywords
Τυχαία Θέματα