Μήπως τόσο καιρό πλένουμε λάθος τις φράουλες; Αλλος είναι ο σωστός τρόπος

Οι φράουλες αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και μαγγανίου και επίσης περιέχουν σημαντικές ποσότητες φυλλικού οξέος (βιταμίνης B9) και καλίου.

Οι φράουλες είναι πολύ πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και φυτοχημικές ενώσεις και έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία της καρδιάς και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Συνήθως καταναλώνονται ωμές και φρέσκες, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε μαρμελάδες, ζελέ, επιδόρπια και αρώματα τροφίμων.

Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι μέθοδοι καθαρισμού τους:

Χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι σαλάτας

Πρώτον, χρησιμοποιήστε πάντα ένα σουρωτήρι

σαλάτας για να ξεπλύνετε ή να μουσκέψετε τα φρούτα. Στραγγίστε το νερό και στη συνέχεια το χρησιμοποιείτε για να στεγνώσουν. Το κλειδί είναι να τις στεγνώσουμε καλά αφού τις πλύνουμε για να μην χαλάσουν.

Σκέτο νερό

Ναι, το απλό νερό θα κάνει, σύμφωνα με το MasterClass. Αλλά βεβαιωθείτε ότι πλένετε κάθε φράουλα ξεχωριστά, αντί να περνάτε γρήγορα όλες τις φράουλες κάτω από τη βρύση.

Ένα βήμα παραπάνω για να ξεπλύνετε τις φράουλες κάτω από τη βρύση είναι να τις μουλιάσετε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μετά το μούλιασμα ή το ξέπλυμα, φροντίστε να τα στεγνώσετε καλά με ένα πανί ή χαρτί κουζίνας.

Νερό και ξύδι

Αυτός είναι ίσως ο πιο δημοφιλής και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τις φράουλες, τόσο στο διαδίκτυο όσο και αλλού.

Γεμίστε ένα μπολ με περίπου 3 προς 1 αναλογία νερού προς λευκό ξύδι και αφήστε τις να μουλιάσουν για περίπου 15 με 20 λεπτά. Μερικοί προσθέτουν ακόμη και λίγο αλάτι στο μείγμα. Ξεπλύνετε τις φράουλες με νερό και στη συνέχεια στεγνώστε τις.

Νερό και μαγειρική σόδα

Το MasterClass συνιστά ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για κάθε τέσσερα φλιτζάνια νερό. Μουλιάστε τα για περίπου πέντε λεπτά πριν τα ξεπλύνετε και στεγνώσετε.

Νερό και αλάτι

Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι σε ένα μπολ με νερό για να καθαρίσετε τις φράουλες. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι για κάθε φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήστε τις μουλιάσουν για πέντε λεπτά πριν τις ξεπλύνετε και τις στεγνώσετε.

Πηγή: Womenshealthmag

Related...Τρία έξυπνα tips για να διατηρούμε τις φράουλες ολόφρεσκες όσο το δυνατόν περισσότερο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τόσο, Αλλος,toso, allos