Άλμα για τη μετοχή του Reddit μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με την OpenAI

Η OpenAI, στο πλαίσιο αντίστοιχων συμφωνιών με άλλα μεγάλα fora, θα αξιοποιεί δεδομένα του Reddit για την εκπαίδευση του ChatGPT.

Η μετοχή του Reddit κατέγραφε άνοδο που υπερέβαινε το 10%, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία συνεργασίας με την OpenAI.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η εταιρία που δημιούργησε το ChatGPT θα αποκτήσει πρόσβαση στο περιεχόμενο του Reddit, ενώ παράλληλα θα ενσωματώσει λειτουργίες βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η

ανακοίνωση εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια του Reddit να διευρύνει τις πηγές των εσόδων του και να μην περιορίζεται αποκλειστικά στη διαφήμιση.

Η συμφωνία καταγράφεται σε μία περίοδο κατά την οποία όλο και περισσότεροι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, αντιδρώντας στη χρήση του υλικού τους από εταιρίες που αναπτύσσουν και εκπαιδεύουν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Την Πέμπτη η Sony -η μεγαλύτερη παραγωγός εταιρία μουσικής σε ολόκληρο τον κόσμο- απέστειλε επιστολές στη Google, τη Microsoft και την OpenAI, απαιτώντας να ενημερωθεί για το κατά πόσο οι εταιρίες αυτές είχαν χρησιμοποιήσει τα τραγούδια της προκειμένου να αναπτύξουν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Το τελευταίο διάστημα η OpenAI έχει καταλήξει σε συμφωνία με αρκετούς εκδότες, συμπεριλαμβανομένου του Associated Press και των Financial Times.

Εντωμεταξύ, το Φεβρουάριο η Google ανακοίνωσε συνεργασία που επιτρέπει στον τεχνολογικό κολοσσό να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του Reddit, προκειμένου να εκπαιδεύσει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης.

Τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τεθεί ερωτήματα γύρω από το κατά πόσο συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας η εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης με τέτοιο περιεχόμενο ή αν αυτό εμπίπτει στο πλαίσιο της "δίκαιης χρήσης" και των εξαιρέσεων "προσωρινής αντιγραφής".

Το ζήτημα κρίνεται ήδη από δικαστήρια στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο σειράς αγωγών όπου εμπλέκονται διάδικοι όπως ο συγγραφέας της σειράς βιβλίων Game of Thrones Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, η κωμικός Σάρα Σίλβερμαν αλλά και οι Times της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η OpenAI παρουσίασε τη νέα έκδοση της τεχνολογίας πάνω στην οποία βασίζεται το ChatGPT.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως το GPT-4o θα καταστεί διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες, ακόμη και σε όσους δεν είναι συνδρομητές.

Είναι ταχύτερο σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα και έχει προγραμματιστεί ώστε να δίνει "φυσικές" απαντήσεις στα ερωτήματα που δέχεται.

Η νέα έκδοση έχει τη δυνατότητα να διαβάζει και να περιγράφει εικόνες, να μεταφράζει σε ξένες γλώσσες και να διακρίνει συναισθήματα, βασισμένο στις εκφράσεις του προσώπου. Διαθέτει επίσης μνήμη, ώστε να ανατρέχει σε προηγούμενα ερωτήματα που είχε δεχτεί.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα