Επιλογή "Repair State" περιλαμβάνει το iOS 17.5 που δεν απαιτεί την απενεργοποίηση της λειτουργίας Find My Device

11:14 3/5/2024 - Πηγή: Insomnia

Ένα ζήτημα που δημιουργούσε μάλλον αχρείαστα προβλήματα φαίνεται ότι διευθετεί η Apple με την έκδοση 17.5 του iOS.

Με το iOS 17.5, η Apple προσθέτει τη λειτουργία "Repair State" που είναι σχεδιασμένη να επιτρέπει την παράδοση ενός iPhone προς επισκευή χωρίς να απενεργοποιούνται οι λειτουργίες Find

My και Activation Lock. H τέταρτη beta του iOS 17.5 που διατέθηκε προ ημερών προσθέτει την επιλογή "Remove This Device" για όλες τις συσκευές στην ενότητα Find My και εφόσον χρησιμοποιηθεί με iPhone θέτει το κινητό στη νέα κατάσταση επισκευής (Repair State).

Για την ώρα, προκειμένου να σταλεί ένα iPhone προς επισκευή απαιτείται η απενεργοποίηση του Find My και η Apple αναφέρει ότι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να επισκευάσει συσκευές με το Find My ενεργοποιημένο. Η απενεργοποίηση του Find My τερματίζει και το Activation Lock, μια σημαντική αντικλεπτική λειτουργία, η οποία δεν επιτρέπει σε ένα κινητό iPhone να χρησιμοποιεί με άλλο Apple ID.

H Apple επί του παρόντος χρησιμοποιεί το Find My και το Activation Lock έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι το άτομο που στέλνει τη συσκευή προς επισκευή είναι πράγματι ο νόμιμος κάτοχος και η συσκευή δεν είναι κλεμμένη. Ένα iPhone που στέλνεται προς επισκευή με το Find My απενεργοποιημένο δεν είναι δυνατό να εντοπιστεί και δεν προστατεύεται από κλοπή, οπότε αν χαθεί ή κλαπεί σε κάποιο στάδιο της επισκευαστικής διαδικασίας δεν υπάρχει διαθέσιμος τρόπος ανάκτησης. Η απενεργοποίηση του Find My δημιουργεί θέμα και με το Stolen Device Protection, καθώς μεσολαβεί μία ώρα αναμονής όταν απενεργοποιείται το Find My, πράγμα που μπορεί να καθυστερήσει την επισκευή.

Η νέα κατάσταση επισκευής αφήνει το Find My ενεργό, επομένως και το Activation Lock, οπότε παραμένει εφικτός ο εντοπισμός της συσκευής με την εφαρμογή Find My όσο διαρκεί η επισκευή. Όταν ενεργοποιείται, η συσκευή εμφανίζει την ένδειξη "Ready for Repair". To συνοδευτικό κείμενο αναφέρει ότι η συσκευή παραμένει πλήρως λειτουργική ενώσω είναι σε κατάσταση επισκευής.

Στη λίστα των συσκευών, όποιο iPhone έχει περάσει σε κατάσταση επισκευής εμφανίζει ένα μικρό στηθοσκόπιο πάνω. Επί του παρόντος, η λειτουργία "Remove this Device" από την εφαρμογή Find My ώστε να ενεργοποιηθεί η κατάσταση επισκευής φαίνεται πως περιορίζεται στα iPhone. Σε άλλες συσκευές, όπως iPad, Mac ή Apple Watch εμφανίζεται η προειδοποίηση ότι η ενέργεια αυτή θα αποσυνδέσει τη συσκευή από τον τρέχοντα λογαριασμό Apple ID, επιτρέποντας τη χρήση του από άλλον. Υπόψη, το iPhone σε κατάσταση offline θα εμφανίζει το γνωστό συνοδευτικό κείμενο σε περίπτωση αποσύνδεσης από τον τρέχοντα λογαριασμό. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι η λειτουργία Repair State δεν είναι δυνατόν επί του παρόντος να απενεργοποιηθεί.

Η λειτουργία αυτή βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης, επομένως ενδέχεται να μην εφαρμόζεται σε άλλες συσκευές, όταν το iOS 17.5 και οι αντίστοιχες εκδόσεις του κυκλοφορήσουν επίσημα, το Μάιο.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα