Πριν τον Απρίλιο του 2025 η παρουσίαση του Switch 2, υπόσχεται η Nintendo

21:48 7/5/2024 - Πηγή: Insomnia

Πτώση των πωλήσεων προβλέπει η ιαπωνική εταιρία, ενόψει της κυκλοφορίας του διαδόχου του Switch.

Παράλληλα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το τέλος του 2023, η Nintendo έβγαλε και είδηση για τους φίλους του Switch, καθώς επιβεβαίωσε ότι ο διάδοχος της πετυχημένης κονσόλας θα παρουσιαστεί επίσημα πριν τον Απρίλιο του 2025.

Ο Σουντάρο Φουρουκάουα, πρόεδρος της Nintendo, ανέφερε ότι η επόμενη γενιά της κονσόλας Nintendo Switch θα ανακοινωθεί επίσημα "εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους", τοποθέτηση που ορίζει για τον ιαπωνικό κολοσσό ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου του 2025. Το πλαίσιο αυτό συμφωνεί με τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει ήδη, για επίσημη ανακοίνωση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2025.

Ο Φουρουκάουα επισήμανε πως τον Ιούνιο η εταιρία θα πραγματοποιήσει εκδήλωση, με την επωνυμία Nintendo Direct, μέσω της οποίας θα παρουσιαστεί ο κατάλογος των παιχνιδιών για το δεύτερο μισό του 2024, όμως φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αναφορά στο διάδοχο του Nintendo Switch σε αυτή την παρουσίαση.

Εντωμεταξύ, οι προβλέψεις της Nintendo κάνουν λόγο για επιβράδυνση των πωλήσεων της κονσόλας Switch, καθώς η ιαπωνική εταιρία εκτιμά πως θα διαθέσει στην αγορά 13,5 εκατομμύρια κονσόλες Switch φέτος, έναντι 15,7 εκατομμυρίων κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος. Τα καθαρά κέρδη για το τρέχον έτος αναμένεται να καταγράψουν πτώση, κατά 39%, ενώ η μείωση των εσόδων αναμένεται να κυμανθεί στο 19%.

Οι πωλήσεις κονσολών Switch έχουν παρουσιάσει σημαντική μείωση σε σχέση με το αποκορύφωμα του 2021, ενώ το μοντέλο OLED -η πλέον πρόσφατη έκδοση της σχεδόν δεκάχρονης πλέον κονσόλας- κατέγραψε μια μικρή αύξηση της τάξης του 1,1% στις πωλήσεις της, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο αριθμός των χρηστών της πλατφόρμας παραμένει σε πολύ καλά επίπεδα, όμως, με τη Nintendo να κάνει λόγο για 123 εκατομμύρια παίκτες στο διάστημα μεταξύ Απριλίου 2023 και Μαρτίου 2024, το "υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί από την κυκλοφορία του Nintendo Switch".

Η Nintendo, πάντως, δεν έχει εγκαταλείψει την τρέχουσα γενιά κονσολών Switch. Στις προβλέψεις της, η εταιρία αναφέρει πως θα επιχειρήσει να φέρει "όχι μονάχα ένα σύστημα σε κάθε σπίτι, αλλά περισσότερα ή ακόμη και ένα για κάθε άτομο".


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα