Το Gmail ενσωματώνει το Gemini για περιλήψεις, σύνταξη μηνυμάτων και όχι μόνο

Μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές email εισέρχεται και επίσημα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

To Gmail αναβαθμίζεται με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης. Η Google ανακοίνωσε ότι οι χρήστες του Gmail θα είναι πλέον σε θέση να αξιοποιούν την τεχνολογία του Gemini AI για αναζητήσεις, περιλήψεις αλλά και σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού

ταχυδρομείου. Παράλληλα, το Gemini AI θα μπορεί να αναλαμβάνει δράση στη διαχείριση email ώστε να βοηθά στην ολοκλήρωση συνθετότερων διαδικασιών, όπως την επιστροφή ενός προϊόντος που αγοράστηκε από ηλεκτρονικό κατάστημα, ανατρέχοντας στα εισερχόμενα, εντοπίζοντας τη σχετική απόδειξη και συμπληρώνοντας την ψηφιακή φόρμα επιστροφής.

Στη διάρκεια επίδειξης, η Google έδειξε το πώς ένας γονιός που ήθελε να ενημερωθεί για τις τρέχουσες δραστηριότητες στο σχολείο του παιδιού του μπόρεσε να ζητήσει από το Gemini να δημιουργήσει περιλήψεις όλων των πρόσφατων μηνυμάτων που είχαν σταλεί από το σχολείο. Εκτός από τα κυρίως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η λειτουργία αυτή θα επιτρέπει την ανάλυση συνημμένων εγγράφων, όπως για παράδειγμα PDF. Η περίληψη που θα προκύπτει θα περιλαμβάνει τα βασικά σημεία του εκάστοτε θέματος ή ενέργειες που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Σε μια άλλη επίδειξη, η Google παρουσίασε το πώς θα μπορούσε το Gemini στο Gmail να βοηθήσει έναν ιδιοκτήτη σπιτιού που σκέφτεται να προχωρήσει σε ανακαινίσεις να συγκρίνει τις διάφορες προσφορές των εργολάβων που είχαν στείλει τις προτάσεις τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Από μια μπάρα που διαθέτει πλέον το Gmail, οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από το Gemini να τους βοηθήσει να οργανώσουν τις αποδείξεις από τα email τους, ακόμη και να τις προωθήσει σε ένα φάκελο του Drive ή να αντλήσει πληροφορίες από τις αποδείξεις και να τις μεταφέρει σε φύλλο εργασίας. Αν αυτό είναι κάτι που κάνετε συχνά -για παράδειγμα, στο πλαίσιο επαγγελματικών ταξιδιών για την καταγραφή εξόδων- το Gemini μπορεί επίσης να προσφερθεί να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία για μελλοντική χρήση.

Το κατά πόσο οι χρήστες του Gmail θα θελήσουν να ενεργοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη στα εισερχόμενά τους είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Στο παρελθόν, οι χρήστες είχαν εκδηλώσει μια δυσφορία όταν η Google σκάναρε τα μηνύματα που λάμβαναν με σκοπό την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων, παρότι το σύστημα ήταν αυτοματοποιημένο, χωρίς τη συμμετοχή ανθρώπων. Πλέον, υπάρχει αυξημένη ανησυχία σχετικά με το πώς εκπαιδεύονται τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα των ανθρώπων στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας. Οι χρήστες του Gmail, επομένως, ενδέχεται να νοιώσουν άβολα με τη σκέψη ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης να μπορεί να "διαβάζει" τα μηνύματά τους για λογαριασμό τους, παρά τα πλεονεκτήματα και τις διευκολύνσεις που προσφέρει ένα τέτοιο σύστημα.

Εκτός του ελέγχου του περιεχομένων των μηνυμάτων στο Gmail, το Gemini θα μπορεί ακόμη και να συντάσσει μηνύματα για λογαριασμό σας, όπως ανακοίνωσε η Google.

Στη σουίτα εργαλείων Workspace, το Gemini θα είναι σε θέση να παρουσιάζει τα σημαντικότερα σημεία συσκέψεων στο Google Meet.

To Gemini 1.5 Pro θα είναι διαθέσιμο στο Workspace Labs ως προαιρετική αναβάθμιση, για όσους θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές του.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα