Χανιά: Δυνατότα επιδότησης – ανακούφισης για πολιτιστικούς συλλόγους – Φορολογικά ζητήματα σε συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο (φωτο-βιντεο)

Συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Χανίων πραγματοποιήθηκε απόψε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση στους πολιτιστικούς συλλόγους για τα φορολογικά ζητήματα που τους απασχολούν αλλά και ενημέρωση για τα προγράμματα “Leader” από τα οποία οι σύλλογοι αυτοί έχουν τις προϋποθέσεις να λάβουν επιδοτήσεις.

“Ο πολιτιστικός φορέας είναι ενωμένος, τα πάντα είναι πολιτισμός και πρέπει όλοι να πορευόμαστε ενωμένοι” τόνισε η κ. Στέλλα Γκοζάνη Χαριτάκη, μέλος της συντονιστικής Επιτροπής Πολιτιστικών συλλόγων Κρήτης,

η οποία αποκάλυψε ότι στα σκαριά είναι η δημιουργία μιας παγκρήτιας ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων, στην οποία θα είναι εγγεγραμμένοι όσο γίνεται περισσότεροι σύλλογοι, έχοντες καταστατικό.

“Θα είναι ένας φορέας πιο διεκδικητικός και θα μας ακούει περισσότερο το κεντρικό κράτος”, σημείωσε η ίδια.

Δείτε ολόκληρη της δήλωσή της

Παρούσα και εισηγήτρια της συνάντησης ήταν η κ. Σοφία Μιχάκη , συντονίστρια του Τοπικού Προγράμματος CLLD LEADER η οποία αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που υπάρχουν για επιχορήγηση των Πολιτιστικών Συλλόγων από το Υπουργείο Πολιτισμού.

“Οι πολιτιστικοί σύλλογοι έχουν τις προϋποθέσεις να επιδοτηθούν και μπορεί αυτό να γίνει έως και σε ποσοστό 75%, ενώ το ανώτερο ποσό που μπορούν να λάβουν είναι 400 χιλιάδες ευρώ, ενώ τα κριτήρια είναι πολλά. Οι σύλλογοι φυσικά θα πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν το υπόλοιπο 25%. Μετά το καλοκαίρι αναμένεται να ανοίξει το πρόγραμμα”, επεσήμανε η κ. Μιχάκη.

Δείτε ολόκληρη της δήλωσή της:

Οι Γεωργιλάς Γεώργιος, διοικητικός γραμματέας ΕΠΟΦΕΚ, Μαρινάκης Εμμανουήλ, Πρόεδρος του Πολ. Συλλόγου Μανωλιόπουλου και Σταυρουλάκης Κων/νος λογιστής , πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Ν. Χανίων ήταν επίσης εισηγητές – ομιλητές στη συνάντηση αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Δυνατότα, – Φορολογικά, Πνευματικό Κέντρο -βιντεο,chania, dynatota, – forologika, pnevmatiko kentro -vinteo