Χανιά: “Διαχρονικά σημαντική η γεωστρατηγική θέση της Κρήτης” – Εκδήλωση με σημαντικές τοποθετήσεις από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών (φωτο-βιντεο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, η εκδήλωση με θέμα «Γεωοικονομία και Γεωστρατηγική της Κρήτης», υπό τη διοργάνωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Χανίων.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τη «Μάχη της Κρήτης» και των «85 χρόνων» λειτουργίας του Παραρτήματος Χανίων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Όπως αναφέρει ο

πρόεδρος συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Χανίων, Ιπποκράτης Μανιουδάκης, μιλώντας για την εκδήλωση και αναλύοντας τη σπουδαιότητα της κατανόησης της γεωστρατηγικής πολιτικής και της κομβικής θέσης στην οποία βρίσκεται η Κρήτη «η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που έχει θέσει ο Σύνδεσμος, όσον αφορά την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα γενικού αλλά και ειδικού ενδιαφέροντος. Τα διδάγματα από την αποψινή ομιλία είναι η διαχρονικά σημαντική γεωστρατηγική θέση της Κρήτης, τώρα ακόμη παραπάνω, καθώς βρίσκεται στον κόμβο μεταξύ διεθνών συρράξεων, όπως είναι στην Ουκρανία και στο Ισραήλ με τη Ράφα. Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία που έχει ο τόπος μας στη γενικότερη γεωστρατηγική πολιτική».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του συνδέσμου ευχαρίστησε τον ομιλητή της εκδήλωσης, τον καθηγητή Γεώργιο Ατσαλάκη, τη Μητρόπολη φια τη διάθεση χώρου και την υποστήριξη της εκδήλωσης αλλά και τον συνδιοργανωτή της εκδήλωσης που είναι η Ένωση αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Με τη σειρά του, ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης και καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Γεώργιος Ατσαλάκης, αναφέρει σχετικά με το περιεχόμενο της εκδήλωσης αλλά και την ομιλία του ότι«παρουσιάσαμε μία ενδιαφέρουσα ομιλία, η οποία αναφέρεται στη Γεωοικονομία και τη Γεωστρατηγική της Κρήτης και επικετρώνεται στο ρόλο που μπορεί να παίξει η Κρήτη αλλά και η Ελλάδα, ώστε να αποκτήσει μία ισχυρή βάση για να αναπτύξει την οικονομία και την κοινωνία της, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν, σύμφωνα με τη σημαντική ιστορία των ρποηγούμενων αιώνων.

Η ιστορία μας, μας διδάσκει ότι όταν η κοινωνίες είναι ενωμένες, ακολουθήσουν τη συνεξέλιξη και αξιοποιήσουν τα σημαντικά γεωγραφικά πλεονεκτήματα που έχει τόσο η Κρήτη όσο και ολόκληρη η χώρα μας, μπορούμε να “παίξουμε” έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο διεθνές εμπόριο και να γίνουμε μία σιχυρή χώρα. Όταν μία χώρα είναι ισχυρή, όλοι θέλουν να συνεργαστούν μαζί της και να αναπτύξουν εμπορικές, οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις. Αντιθέτως, κανένας δεν δίνει σημασία σε μία αδύναμη χώρα η οποία, επιπλέον, είναι ευάλωτη σε πλήθος πιέσεων, τις οποίες η Ελλάδα δυστυχώς αντιμετωπίζει».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη προσέλευση κόσμου, ενώ στο τέλος υπήρξε και μπουφές με κέρασμα για τους καλεσμένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Πραγματοποιήθηκε, Γεωοικονομία, Γεωστρατηγική, Κρήτης, Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού,chania, pragmatopoiithike, geooikonomia, geostratigiki, kritis, syndesmou efedro