Ηράκλειο: Λαϊκοί Χοροί από την Αυστρία και την Κρήτη

Η Κρήτη συναντά την Αυστρία σ’ ένα πρωτότυπο χορευτικό αντάμωμα στις 18 και 19 Μαΐου στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης με ώρα έναρξης στις 20.00.

Το συγκρότημα SCHUHPLATTERN MÖTZ, φιλοξενούμενο από την Paralos Lifestyle Beach, συμπράττει με το συγκρότημα του Βασίλη Πιλάλη σε δυο εξαιρετικές παραστάσεις στο

Ηράκλειο, δίνοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία στο κοινό να θαυμάσει τους περίφημους χορούς από το Τυρόλο της Αυστρίας και τις ομοιότητές τους με τους κρητικούς χορούς.

Η ίδια παράσταση θα φιλοξενηθεί και στο καθιερωμένο Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών στο MÖTZ της Αυστρίας στις 15 Σεπτεμβρίου 2024, μεταφέροντας χορευτικά την Κρήτη στην καρδιά της Ευρώπης.

Η ιδέα για την χορευτική αυτή σύμπραξη γεννήθηκε σε μία συνάντηση της τέως Προξένου της Αυστρίας στην Κρήτη, κας Ροσβίτας Μπαντουβά με την αυστριακή συμμαθήτριά της κα Anni Jaglitsch, όπου διαπιστώθηκαν οι ομοιότητες στα χορευτικά βήματα των δύο περιοχών και αποφάσισαν να οργανώσουν μια χορευτική εκδήλωση με κρητικά και τυρολέζικα χορευτικά συγκροτήματα.

Η ιδέα βρήκε αμέσως ανταπόκριση από την Αντιπεριφεριάρχη Πολιτισμού και Ισότητας κα Γεωργία Μηλάκη και από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ηρακλείου κα Ρένα Παπαδάκη.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου, Δήμος MÖTZ.

Χορηγοί: Όμιλος ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ Α.Ε., HARAKI, Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς,

CRETAN PALLIATIVE CARE και εταιρία HÖRMANN.

Εμπνεύστριες: Anni Jaglitsch & Ροσβίτα Μπαντουβά.

Keywords
Τυχαία Θέματα