Eurovision: Η βαθμολογία που έδωσαν οι επιτροπές των χωρών στην Ολλανδία

Αν και δεν συμμετείχε στον τελικό της Eurovision, η Ολλανδία κατάφερε να εντυπωσιάσει τις επιτροπές των χωρών, με την αποστολή της.

Ο Τζουστ Κλάιν και το Europapa κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις, με την επίσημη σελίδα του διαγωνισμού να αποκαλύπτει τις βαθμολογίες που έδωσε η κάθε χώρα.

Όπως φαίνεται στον πίνακα με τα αποτελέσματα, ο Τζουστ Κλάιν κατάφερε να κερδίσει συνολικά 58 πόντους και σε περίπτωση που συμμετείχε, θα καταλάμβανε τη 12η θέση στις προτιμήσεις των επιτροπών.

Η Ιταλία και το Λουξεμβούργο βαθμολόγησαν με 10 τη συμμετοχή

της Ολλανδίας, ενώ η Δανία και ο Άγιος Μαρίνος με 8.

Στη συνέχεια, η Αυστρία έδωσε 7 πόντους, η Σερβία 5, η Λετονία και η Ελβετία από 3 βαθμούς η καθεμία και τέλος, το Βέλγιο, η Μάλτα, η Μολδαβία και η Πολωνία δεν φάνηκαν να εντυπωσιάζονται το ίδιο με τον Τζουστ Κλάιν, βαθμολογώντας τον με 1.

Ιταλία – 10 βαθμοί

Λουξεμβούργο – 10 βαθμοί
Δανία – 8 βαθμοί
Άγιος Μαρίνος – 8 βαθμοί
Αυστρία – 7 βαθμοί

Σερβία – 5 βαθμοί
Λετονία – 3 βαθμοί
Ελβετία – 3 βαθμοί
Βέλγιο – 1 βαθμός
Μάλτα – 1 βαθμός
Μολδαβία – 1 βαθμός
Πολωνία – 1 βαθμός

Σημειώνεται πως το γεγονός πως δεν επετράπη στον καλλιτέχνη να εμφανιστεί στην τελική πρόβα, το βράδυ της Παρασκευής, ίσως να είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ψήφο των επιτροπών.

Ο Τζουστ Κλάιν και η Ολλανδία αποκλείστηκαν από τον τελικό του διαγωνισμού, μετά από απόφαση της EBU.

Αν και η διοργάνωση δεν ξεκαθάρισε τι ακριβώς έχει συμβεί σχετικά με το περιστατικό, για το οποίο κατηγορείται ο καλλιτέχνης, ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του. Η ανακοίνωση ωστόσο, κάνει λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» απέναντι σε μέλος της παραγωγής.

Λίγες ώρες, πριν από τον τελικό, με επίσημη ανακοίνωσή του ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας, AVROTROS, δίνει τη δική του απάντηση για όσα έγιναν.

«Το περιστατικό που οδήγησε στον αποκλεισμό του Τζουστ Κλάιν ήρθε μετά την κινηματογράφησή του, ενώ είχε επανειλημμένα δείξει ότι δεν ήθελε» τονίζει ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Και συμπληρώνει: «Ο τηλεοπτικός σταθμός είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: Ένα περιστατικό συνέβη μετά την παράσταση της περασμένης Πέμπτης. Παρά τις ξεκάθαρες συμφωνίες, ο Τζουστ βιντεοσκοπήθηκε όταν μόλις είχε κατέβει από τη σκηνή και έπρεπε να σπεύσει στο greenroom. Εκείνη τη στιγμή, ο Τζουστ έδειξε επανειλημμένα ότι δεν ήθελε να βιντεοσκοπηθεί. Αυτό δεν έγινε σεβαστό».

«Αυτό οδήγησε σε μια απειλητική κίνηση του Τζουστ προς την κάμερα. Ο Τζουστ δεν άγγιξε τη γυναίκα που είχε την κάμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το περιστατικό αυτό καταγγέλθηκε και ακολούθησε έρευνα από την EBU και την αστυνομία. Χθες και σήμερα συμβουλευτήκαμε εκτενώς την EBU και προτείναμε διάφορες λύσεις. Παρ’ όλα αυτά, η EBU εξακολουθεί να αποφασίζει να αποκλείσει τον Τζουστ Κλάιν».

Ο AVROTROS χαρακτήρισε τον αποκλεισμό από τον διαγωνισμό ως «βαριά και δυσανάλογη» τιμωρία.

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα