Στο Δήμο Μαλεβιζίου η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου

Ο Δήμος Μαλεβιζίου πρέπει να έχει λόγο στις αποφάσεις αλλά και στη διαμόρφωση των όρων για την υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που υλοποιούνται αλλά και σχεδιάζονται στην περιοχή, επεσήμανε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, κατά την επίσκεψη της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρας Σδούκου στο Δημαρχείο.

Ο Μενέλαος Μποκέας έθεσε επίσης στην υφυπουργό ζητήματα που αφορούν στη μετάβαση του Δήμου, μετά από δεκαετίες επιβάρυνσης, σε ένα καινοτόμο, αειφόρο και βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο με συμμέτοχο την ίδια την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου αναφέρθηκε επίσης στα ανταποδοτικά οφέλη για την Ηλεκτρική Διασύνδεση που είχαν συμφωνηθεί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και την επόμενη μέρα για την περιοχή των Λινοπεραμάτων με την έναρξη της λειτουργίας της ηλεκτρικής διασύνδεσης. Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναγκαιότητα να υπάρξει διαθέσιμος ενεργειακός χώρος στην Κρήτη, για τις Ενεργειακές Κοινότητες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς τα οφέλη θα είναι σημαντικά για τους πολίτες μέσα από τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Ως αποτέλεσμα της εξοικονόμησης ενέργειας είναι εφικτή η μείωση δημοτικών τελών αλλά και οι επενδύσεις σε έργα που θα ωφελούν άμεσα τις τοπικές κοινωνίες.

Η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξήρε τη στάση του Δήμου Μαλεβιζίου για το έργο της Μεγάλης Ηλεκτρικής Διασύνδεσης αλλά και τη συνδρομή στην υλοποίησή του, προσθέτοντας πως το Υπουργείο αλλά και η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό του Δήμου, με διάθεση συνεργασίας για την επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν από την υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζιου και η Υφυπουργός στη συνέχεια επισκέφτηκαν το έργο κατασκευής του σταθμού μετατροπής ηλεκτρικής ενέργειας στη Δαμάστα όπου ξεναγήθηκαν από τον Διευθυντή του έργου της  Ariadne Interconnection Άγγελος Σταματέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα