Ηράκλειο: Μεγάλο ενδιαφέρον από μαθητές και μαθήτριες για την Οδική Ασφάλεια

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από σχολεία του Ηρακλείου ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 13 Μαΐου οι 10ήμερες εκδηλώσεις Κυκλοφοριακής Αγωγής που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τροχαία Ηρακλείου, και την Περιφέρεια Κρήτης.

Δεκάδες

μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα μαθήματα και τις επιδείξεις από τους Τροχονόμους Αστυνομικούς, Δημοτικούς Αστυνομικούς, Πυροσβέστες, προσωπικό του Λιμενικού και διασώστες του ΕΚΑΒ στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό, ενώ είχαν την ευκαιρία να μάθουν με βιωματικό τρόπο τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας χωρισμένοι σε ομάδες εκπαίδευσης. Η Αντιδημαρχία Παιδείας έχει θέσει υψηλούς στόχους για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών και στην ορθή απόκτηση οδικής συμπεριφοράς σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τροχαία Ηρακλείου, και την Περιφέρεια Κρήτης. Στις 10ήμερες εκδηλώσεις θα συμμετέχουν 1500 μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από δεκάδες σχολεία του Δήμου Ηρακλείου.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Σηματοδοτούμε σήμερα τη νέα λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Νέας Αλικαρνασσού, μετά την κατάργηση της ΔΗΚΕΗ, το οποίο ανακαινίστηκε στη διάρκεια του Πάσχα. Εκατοντάδες μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης μας, θα εκπαιδευτούν στην ασφαλή οδήγηση. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς οδηγών η οποία θα κυκλοφορεί και θα οδηγεί με ασφάλεια ώστε να εκλείψει κάθε ατύχημα από την καθημερινότητά μας».

Ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων την Εντεταλμένη Σύμβουλο Παιδείας της Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Μαράκη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας Γιώργο Καρτσάκη, το Διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιο Καρακούδη, το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανόλη Μπελαδάκη, τον Αντιδήμαρχο Μανόλη Χαιρέτη και τη Δημοτική Αστυνομία για την συμμετοχή τους καθώς και το προσωπικό του Πάρκου για την εξαιρετική προετοιμασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηράκλειο, Μεγάλο, Οδική Ασφάλεια,irakleio, megalo, odiki asfaleia