Συνάντηση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

Μια ευρεία γκάμα θεμάτων που σχετίζονται κυρίως με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε χθες Τετάρτη ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια άλλης πρόσφατης και η συζήτηση υπήρξε και αυτή τη φορά διεξοδική και αναλυτική. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από την πλευρά της ΠΟΜΕΝΣ στα ζητήματα μισθολογικής, και σταδιοδρομικής εξέλιξης των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) με έμφαση στο συνταξιοδοτικό τους,

όπως και σε ζητήματα κρίσεων και προαγωγών Αξιωματικών προερχόμενων από Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).

Ο κ. Μαρκογιαννάκης αφού άκουσε όσα του εξέθεσαν οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών υπογράμμισε: «Τα τελευταία πέντε χρόνια βλέπετε όλοι ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης και αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση να προχωρήσει όχι μόνο στους αναγκαίους εξοπλισμούς αλλά και σε βελτίωση των όρων υπηρεσίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Επομένως, οι προτάσεις της ΠΟΜΕΝΣ έχουν θετικό αποτύπωμα, καθώς είναι αυτονόητο πως το αξιόμαχο των Ενόπλων δυνάμεων προϋποθέτει και τη συνεχή βελτίωση των όρων κάτω από τις οποίες οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την άμυνα της πατρίδας. Ειδικά θέματα, όπως το δίκαιο και χρόνιο αίτημα των Επαγγελματιών Οπλιτών για το συνταξιοδοτικό τους, είναι πολύ σημαντικά και η επίλυσή τους θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα