Τρία σωτήρια tips για να απαλλαγείς από τα ξηρά πετσάκια στα νύχια

Αν σε ταλαιπωρεί η ξηροδερμία στα χέρια, είναι πολύ πιθανό αυτή να επεκτείνεται και στα δάχτυλα ή ακόμα και να περιορίζεται στη συγκεκριμένη περιοχή γύρω από τα νύχια. Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο αν παρατηρείς ότι τα επωνύχια παρουσιάζουν μια τόσο ξηρή όψη που κάνει το δέρμα να δείχνει “σκασμένο”, ενώ εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε πληγές ή μικροτραυματισμούς. Είναι τα γνωστά “πετσάκια” και παρωνυχίδες που όχι μόνο χαλάνε την εικόνα των άκρων μας αλλά ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμα και σε μολύνσεις, αν δεν προσέξεις.

Για αρχή να πούμε ότι ο κύριος λόγος που μπορεί να συντελέσει στην πρόκληση

μιας πιο ξηρής επιφάνειας στα άκρα είναι η εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος. Οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας προκαλούν ξηρότητα στην επιδερμίδα όχι μόνο του προσώπου αλλά και του σώματος και των χεριών. Ο ξηρός αέρας, πολλές φορές χωρίς υγρασία, κάνει την επιδερμίδα επιρρεπή στην ξηροδερμία, μιας και απορροφώνται από αυτή τα απαραίτητα επίπεδα νερού που την κρατούν ενυδατωμένη και υγιή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να “σκάει” η περιοχή γύρω από τα νύχια και, σε περίπτωση που την πειράξεις / τραβήξεις, να δημιουργούνται ανοιχτές πληγές με αμφίβολα αποτελέσματα.

Σε αυτό το σημείο παίζει κρίσιμο ρόλο η ενυδάτωση που προσφέρεις εσύ στην επιδερμίδα σου με κρέμες και άλλες θεραπείες, ικανές να της χαρίσουν όλη την υγρασία που χάνεται λόγω των εξωτερικών συνθηκών. Επομένως, αν δεν φροντίζεις να περιποιείσαι την περιοχή αυτή (αλλά και γενικότερα την επιδερμίδα και τα χείλη σου) είναι λογικό να υποφέρεις από έντονη ξηρότητα και σκασίματα.

Τα βήματα που σου προτείνουμε να ακολουθήσεις για να απαλλαγείς από την ξηροδερμία:

1. Αν έχεις σκασμένα πετσάκια, παρωνυχίδες, ακόμα και πληγές, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσφέρεις στον εαυτό σου ένα καλό / θεραπευτικό μανικιούρ. Κι αυτό γιατί είναι σημαντικό να περιποιηθείς σωστά τα πετσάκια και να καθαριστούν / κοπούν προσεκτικά, από κάποιον επαγγελματία. Μην το επιχειρήσεις μόνη σου, εκτός αν έχεις εκπαιδευτεί σχετικά.

2. Έχε μαζί σου ένα ειδικό λαδάκι για πετσάκια, έτσι ώστε να το εφαρμόζεις με απαλές κινήσεις μασάζ οποτεδήποτε μέσα στη μέρα σου. Το λαδάκι αυτό θα το βρεις παντού, είναι σε μορφή βερνικιού και αρκετά οικονομικό. Ωστόσο, θα σου “λύσει” εγγυημένα τα χέρια, αφού η συχνή εφαρμογή του μαλακώνει τόσο πολύ τα πετσάκια, που σχεδόν εξαφανίζει το πρόβλημα – εφόσον το εφαρμόζεις εντατικά.

3. Πριν κοιμηθείς, άπλωσε στα χέρια σου μια πλούσια ενυδατική κρέμα (αν είναι ειδική για τα χέρια, ακόμα καλύτερα, πάντως οποιαδήποτε κρέμα είναι οκ). Ορισμένες κοπέλες απλώνουν και βαζελίνη, κάνοντας το διάσημο “nail slugging”. Το πρωί θα ξυπνήσεις με απόλυτα βελούδινα χέρια – και η πλούσια ενυδάτωση που θα τους έχεις χαρίσει θα έχει αποτρέψει την ξηροδερμία και το όποιο σκάσιμο στην περιοχή γύρω από τα νύχια. Ακολούθησε το συγκεκριμένο step κάθε βράδυ για ένα μήνα σαν θεραπεία και θα μας θυμηθείς.

missbloom.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα