Eurovision 2024: Η Ελβετία είναι η μεγάλη νικήτρια - Στην 11η θέση η Ελλάδα

Η Ελβετία είναι η μεγάλη νικήτρια της φετινής Eurovision.

O μεγάλος τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας ολοκληρώθηκε και μεγάλη νικήτρια είναι η Ελβετία με τον Nemo, που ήταν ανάμεσα στα φαβορί του φετινού διαγωνισμού με το τραγούδι «The Code».

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Κροατία με 547 βαθμούς και την τρίτη η Ουκρανία με 453.

Πιο αναλυτικά, ήδη από την αρχή

της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών η Ελβετία είχε αναπτύξει μια δυναμική, ενώ μέχρι τα μέσα της διαδικασίας είχε φύγει μπροστά με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες με τα δωδεκάρια να πέφτουν «βροχή» από τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών. Σουηδία, Λετονία, Ιρλανδία, Πολωνία και Λιθουανία είναι μόνο μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας η Μαρίνα Σάττι έσπευσε να πανηγυρίσει μαζί με το Nemo την επιτυχία το.

Μία από τις πιο ανατρεπτικές στιγμές της ψηφοφορίας ήταν οι 333 βαθμοί που έδωσε το κοινό στο Ισραήλ, ανεβάζοντάς το προσωρινά στην πρώτη θέση, ενώ μέχρι στιγμής κινούνται πάρα πολύ χαμηλά στην τελική λίστα της κατάταξης. Στη συνέχεια, βέβαια, εκτοπίστηκε από την Ουκρανία που πήρε 307 βαθμούς.

Στην πορεία στην πρώτη θέση ανέβηκε η Κροατία που συγκέντρωσε 337 βαθμούς από το κοινό, ενώ η Γαλλία με 227 βαθμούς από το κοινό τερμάτισε στην τρίτη θέση και συνολικά με 445 βαθμούς.

Η Ελβετία είχε συγκεντρώσει 365 βαθμούς από τις κριτικές επιτροπές και στη συνέχεια σκαρφάλωσε στους 591 βαθμούς, παίρνοντας τη νίκη.

Η Ελλάδα που εκπροσωπήθηκε από τη Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι «Ζάρι» κατέλαβε τη 11η θέση, συγκεντρώνοντας 126 βαθμούς, ανάμεσα σε 25 τραγούδια. Ακόμα, η Κύπρος με το τραγούδι «Liar» σε ερμηνεία της Silia Kapsis έφτασε μέχρι τη 15η θέση με 78 βαθμούς. Το αποτέλεσμα του τελικού στη Eurovision 2024 κρίθηκε κατά περίπου 50% από το τηλεοπτικό κοινό και κατά περίπου 50% από τις εθνικές επιτροπές, οι οποίες είχαν ψηφίσει από το βράδυ της Παρασκευής (10/05) κατά τη γενική πρόβα.

Keywords
Αναζητήσεις
eurovision-2024-i-elvetia-einai-i-megali-nikitria---stin-11i-thesi-i-ellada.htm
Τυχαία Θέματα