Τσακλόγλου: Με τους υφιστάμενους κανόνες, το ασφαλιστικό μας σύστημα είναι βιώσιμο

Σχετικά με την ανεργία, ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε από όταν ανέλαβε η κυβέρνηση έως τώρα η ανεργία έχει μειωθεί περισσότερο από επτά ποσοστιαίες μονάδες

«Με τους υφιστάμενους κανόνες, το ασφαλιστικό μας σύστημα είναι βιώσιμο, όπως διαπιστώνεται στη δημοσίευση Ageing Report της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εκδίδεται κάθε τρία χρόνια» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας

και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM 90.1.

Σε ερώτηση για τον αριθμό των νέων ασφαλισμένων που έχουν εγγραφεί στο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), ο κ. Τσακλόγλου απάντησε τα εξής: «Το ΤΕΚΑ έχει αυτή τη στιγμή περίπου 370.000 ασφαλισμένους και κάτι λιγότερο από 150.000 επιχειρήσεις, στις οποίες απασχολούνται, ενώ τα κεφάλαια υπό διαχείριση είναι περίπου στα 140 εκατ. ευρώ, ποσό που αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς».

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Εργασίας, «στην Ελλάδα, η εθελοντική συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και ενθάρρυνε τους πολίτες να συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα, είτε του δεύτερου πυλώνα, είτε του τρίτου πυλώνα, ώστε να έχουν συμπληρωματικό εισόδημα στο μέλλον».

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα απονομής των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Τσακλόγλου τόνισε ότι ο μέσος χρόνος απονομής ήταν 1,5 με 2 χρόνια, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2019, νούμερο που έχει μειωθεί στους δύο μήνες κατά μέσο όρο. «Η πρόοδος στον τομέα αυτό είναι θεαματική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ανεργία, ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε από όταν ανέλαβε η κυβέρνηση έως τώρα η ανεργία έχει μειωθεί περισσότερο από επτά ποσοστιαίες μονάδες και, σήμερα, ανέρχεται περίπου στο 10% με την τάση να εξακολουθεί να δείχνει προς τα κάτω. Όπως σημείωσε, «από το 2019 και μετά, έχουν δημιουργηθεί πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας, έχει μειωθεί σημαντικά σε απόλυτο αριθμό ο αριθμός των ανέργων - πάνω από 250.000 - και, αντίθετα, από ό,τι θα περιμέναμε, με βάση τα δημογραφικά στοιχεία, έχει αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν στο εργατικό δυναμικό».

Keywords
Αναζητήσεις
tsakloglou-me-tous-yfistamenous-kanones-to-asfalistiko-mas-systima-einai-viosimo.htm
Τυχαία Θέματα