Διασυρμός από την Αλβανία

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα φτύνει κατάμουτρα τη χώρα μας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποκρίνεται πως βρέχει. Ο άνθρωπος που έκλεισε στη φυλακή, με προσχηματικές κατηγορίες, τον Ελληνα δήμαρχο της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, μόλις συμπληρώθηκε χρόνος από τη φυλάκισή του ήρθε στην Ελλάδα να κάνει εθνικιστική και αλυτρωτική φιέστα. Φυσικά, η επιλογή της ημερομηνίας δεν ήταν τυχαία. Ουδέποτε είναι «τυχαίες» τέτοιου είδους πρωτοβουλίες από ανώτατους κρατικούς παράγοντες.

Μάλιστα, ο Ράμα έφτασε σε τέτοιο σημείο προκλητικότητας,

ώστε δήλωσε ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες όσο ανήκει και στους Αλβανούς»!

Ο έγκλειστος στις αλβανικές φυλακές Φρέντι Μπελέρης και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. δήλωσε τα αυτονόητα: «H επιλογή της σημερινής ημέρας για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα δεν είναι τυχαία. […] Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής».

Ο πρωθυπουργός, όμως, διαφωνεί με τον υποψήφιό του και μίλησε για… ιδιωτική επίσκεψη του Εντι Ράμα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είπε: «Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα. Δεν θα μπορούσε να εμποδίσει έναν ηγέτη να κάνει μια ιδιωτική επίσκεψη και να μιλήσει στους ομοεθνείς του. Το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ ό,τι θα έπρεπε». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε «ιδιωτική επίσκεψη» Ράμα, την ίδια στιγμή που μίλησε σε κλειστό… γήπεδο, η κουστωδία του με κομματικά στελέχη, υπουργούς και κρατικούς παράγοντες της Αλβανίας περιελάμβανε τουλάχιστον 150 άτομα και μίλησε σε μερικές χιλιάδες Αλβανούς εθνικιστές που κραύγαζαν συνθήματα και κράδαιναν αλβανικές σημαίες!

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούσε, καθώς ισχυρίστηκε, να αποτρέψει την «ιδιωτική επίσκεψη» Ράμα, διότι η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, αλλά είχε απαγορεύσει στους Ελληνες τις μετακινήσεις, τη θεία μετάληψη και την παρουσία συγγενών σε κηδείες με το πρόσχημα της αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Δυστυχώς, η ηγεσία της χώρας είναι κατώτερη των περιστάσεων και εντελώς ακατάλληλη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού έθνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διασυρμός, Αλβανία,diasyrmos, alvania