Επιστολή υποκρισίας από τον Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός ζητά από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να πάρει μέτρα κατά των πολυεθνικών, στις οποίες ο ίδιος προσέφερε γη και ύδωρ

Η υποκρισία του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μεγάλο θέμα της ακρίβειας αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο με την επιστολή που έστειλε το Σάββατο στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία την καλεί να πάρει μέτρα «για την αισχροκέρδεια των πολυεθνικών».

Ο πρωθυπουργός, που τόσα χρόνια ενεργεί υπέρ των πολυεθνικών καλώντας τες να επενδύσουν στη χώρα και προσφέροντάς τους γη και ύδωρ, ο πρωθυπουργός που βλέπει

την ακρίβεια να απομυζά κάθε μέρα όλο πιο πολύ εδώ και τριάμισι χρόνια το ήδη χαμηλό εισόδημα της πλειονότητας των καταναλωτών, χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα, τώρα, λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές και βλέποντας ότι η ακρίβεια απομακρύνει ψηφοφόρους από τη Ν.Δ., αποποιείται των ευθυνών του, στέλνοντας επιστολή στην Κομισιόν για να στηρίξει το επιχείρημά του ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη λόγω της αισχροκέρδειας των πολυεθνικών. Ωστόσο, όσο και αν ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, τα στοιχεία τον διαψεύδουν, αφού δείχνουν πως οι Ελληνες πληρώνουν «χρυσά» τα ίδια προϊόντα που πωλούνται έως 50% φθηνότερα σε σούπερ μάρκετ του εξωτερικού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τα μηνύματα των ποιοτικών στοιχείων των δημοσκοπήσεων, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών δηλώνει ότι η ακρίβεια είναι το βασικό κριτήριο ψήφου. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή των Βριλησσίων το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Ζητώ να διερευνήσει και να παρέμβει σχετικά με τις πολυεθνικές που χρησιμοποιούν τη μεγάλη τους ισχύ για να τιμολογούν και να χρεώνουν τα ίδια προϊόντα σε διαφορετικές τιμές εντός ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς. Αυτό πρέπει να σταματήσει και πρέπει να σταματήσει με ευρωπαϊκή πρωτοβουλία».

Ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει την κίνησή του αυτή την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Σκάι, όταν είχε δηλώσει το εξής: «Η Ευρώπη έχει ρόλο. Ετοιμάζω επιστολή στην κ. Φον ντερ Λάιεν και θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση, προκειμένου να μας εξηγήσουν οι πολυεθνικές γιατί τιμολογούν διαφορετικά τα ίδια προϊόντα σε διαφορετικές αγορές. Η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα κανονιστικά να παρέμβει και να επιβάλει ένα πλαίσιο. Μία χώρα μεμονωμένα είναι δύσκολο να επηρεάσει το πλαίσιο τιμολόγησης των πολυεθνικών εταιριών. Προσθέστε την αγροτική, τη δημογραφική πολιτική και αντιλαμβάνεστε γιατί αυτές οι εκλογές έχουν ξεχωριστή σημασία και η μόνη δύναμη που μιλάει για την Ευρώπη είναι η Ν.Δ.».

Keywords
Τυχαία Θέματα