«Γεννηματάς»: Εικόνες ντροπής και διάλυσης!

Δεκάδες ασθενείς στριμώχτηκαν ο ένας δίπλα στον άλλο σε ράντσα, ακόμα και στα Επείγοντα, κατά τη διάρκεια της βραδινής εφημερίας του νοσοκομείου

Σοκάρουν οι εικόνες από τη βραδινή εφημερία στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου δεκάδες ασθενείς στριμώχτηκαν ο ένας δίπλα στον άλλο σε ράντσα, ακόμα και στα Επείγοντα, έχοντας τα υπάρχοντά τους παραμάσχαλα και προσπαθώντας να βοηθηθούν από το λιγοστό υγειονομικό προσωπικό, που κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τους εξυπηρετήσει!

Οι καθημερινές αυτές σκηνές, που δεν θυμίζουν σε τίποτε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά… Ζιμπάμπουε,

δείχνουν εξόφθαλμα την εγκατάλειψη του ΕΣΥ, που, αντί να είχε ενισχυθεί με προσωπικό και κονδύλια κατά την περίοδο της πανδημίας, αφέθηκε στην τύχη του. Φυσικά, αξίζει να τονιστεί ότι το «Γ. Γεννηματάς» δεν είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο που παρουσιάζει μια τέτοια απαράδεκτη εικόνα, εν μέσω εφημερίας, καθώς σχεδόν όλα τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας εμφανίζουν την ίδια κατάσταση, η οποία έχει γίνει πλέον συνήθεια για εργαζομένους και ασθενείς.

Οπως δήλωσε η παθολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» και μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ Γεωργία Φιλίππα, «είναι μια εικόνα στοιβαγμένων κατά δεκάδες ασθενών πάνω σε φορεία, που περιμένουν ώρες για να εξεταστούν, και γιατρών και νοσηλευτών που τρέχουν πανικόβλητοι για να προλάβουν και να… χωρέσουν ανάμεσά τους, ώστε να τους περιθάλψουν», συνεχίζοντας ότι αυτή η κατάσταση στις δημόσιες δομές Υγείας «δεν προέκυψε από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά την έχτισαν οι πολιτικές της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, της ολοένα και βαθύτερης εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, της διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει, «τα δημόσια νοσοκομεία εδώ και καιρό δεν διοικούνται πια, αφού οι διοικητές τους έχουν “κατεβάσει τα μολύβια”, περιμένοντας εάν θα διοριστούν και πάλι στο ΕΣΥ, με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την επιλογή νέων στελεχών στο σύστημα υγείας», καταλήγοντας ότι με βάση τις εκτιμήσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων, ο διορισμός των νέων διοικητών των νοσοκομείων δεν αναμένεται να γίνει πριν από τον Σεπτέμβριο, γεγονός που σημαίνει ότι έως τότε τα νοσοκομεία θα είναι αφημένα στη μοίρα τους!

Φυσικά, αντικρίζοντας μία ντροπιαστική εικόνα σαν κι αυτή, δεν μπορεί κάποιος παρά να σκεφτεί ότι το ΕΣΥ έχει επίτηδες αφεθεί σε αυτή την κατάσταση, προκειμένου να απαξιωθεί τελείως. Αλλωστε, την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Υγεία, που πραγματοποιήθηκε στο Αμπού Ντάμπι, όπου δήλωσε ότι η σύμπραξη του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα στον χώρο της υγείας θα φέρει τη… λύση!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεννηματάς, Εικόνες,gennimatas, eikones