Βίος και… πολιτεία ο Αλβανός μαφιόζος που εκτελέστηκε σε ενέδρα στον Βύρωνα!

Οποια πέτρα και να σήκωνες στη γειτονική χώρα θα έβρισκες από κάτω τον 32χρονο Ρόαν Μπραχίμι, γι’ αυτό είχε βρει καταφύγιο στα φιλόξενα ΗΑΕ, από όπου καθοδηγούσε την εξόντωση των αντιπάλων του

Σόι πάει το βασίλειο των «νοικιασμένων» Αλβανών εκτελεστών σε όλα πλέον τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Τον περασμένο Ιανουάριο έφτασαν ως τη Βαγδάτη, όπου σκότωσαν στη μέση του δρόμου τον μεγαλύτερο Ιρακινό διακινητή κοκαΐνης, αυτόν στον οποίο η αμερικανική DEA είχε δώσει το ψευδώνυμο «Μπενζεμά», λόγω της υποτιθέμενης ομοιότητάς του με τον Γάλλο ποδοσφαιριστή!

Τον Αλβανό μαφιόζο, πάντως, που δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη στον Βύρωνα, όποια πέτρα και να σήκωνες στη γειτονική χώρα θα τον έβρισκες από κάτω. Αυτός ήταν ο λόγος που είχε βρει καταφύγιο στα φιλόξενα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δίνοντας όμως χρήσιμες οδηγίες για την εξόντωση των αντιπάλων του σε αλβανικό μέχρι τώρα έδαφος.

Ο Ρόαν Μπραχίμι εμφανίζεται σήμερα και ως ο «εντολέας» της εκτέλεσης μόλις τον περασμένο Μάρτιο του πρώην δεσμοφύλακα Γκέντιαν Μπέιτιες. Το θερμοκήπιο με τις ντομάτες του 43χρονου ποτίστηκε με το αίμα του στην πίσω αυλή του σπιτιού του το απόγευμα της 15ης Μαρτίου. Τρεις πληρωμένοι εκτελεστές κατέβηκαν από το Land Rover Discover και τον γάζωσαν με τρία καλάσνικοφ, ενώ στο σημείο καταμετρήθηκαν 30 κάλυκες. Η «εμπλοκή» του 32χρονου τον οποίο εξόντωσαν στον Βύρωνα έγκειται στο γεγονός ότι στην Αυλώνα ως «οδηγός» των εκτελεστών χρησιμοποιήθηκε ο κουνιάδος του, ο Ιλίρ Μπεκιάραϊ, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον συνεργό του Εντισον Χατζίου. Τότε ο Ρόαν Μπραχίμι βρισκόταν στο Ντουμπάι, όπου είχε καταφύγει επί πολλούς μήνες ως «επικηρυγμένος» από την αντίπαλη συμμορία του «βασιλιά του τζόγου» Ερβις Μαρτινάι, ο οποίος όμως εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Αύγουστο του 2022 και έκτοτε θεωρείται νεκρός. Ο 32χρονος, που ζούσε διπλή ζωή με γυναίκα και παιδιά και στην Αλβανία, σκοτώθηκε σε μια καλοστημένη ενέδρα στον Βύρωνα νωρίς το βράδυ της 9ης Μαΐου. Το έγκλημα έγινε μπροστά στα μάτια της δεύτερης συζύγου του αλλά και του 7χρονου γιου του, δίπλα σε παιδική χαρά. Στην Ελλάδα ήρθε για τις διακοπές του Πάσχα, αλλά η άφιξή του διέρρευσε…

Ο Μπραχίμι είχε σκοτώσει και τον ξάδελφο του Μαρτινάι στις 17 Ιουλίου 2022, ενώ το βράδυ της 22ης Ιουλίου 2022 στην πόλη Μιλότ σκότωσε τον Κλίσμα Πρέτσι, την ώρα που έβγαινε από το θωρακισμένο τζιπ του που γαζώθηκε με 108 σφαίρες. Ο 28χρονος Πρέτσι ξεψύχησε επιτόπου, ενώ ο συνεπιβάτης φίλος του Ιλι Βράχια σώθηκε, καθώς ξανάκλεισε την πόρτα και κλειδώθηκε στο θηριώδες Toyota Land Cruise. Ο 32χρονος αντιμαχόταν με συμμορία που είχε συστήσει ο σεσημασμένος ανιψιός του Ραχμάν Ράγχια, έως τον Σεπτέμβριο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του Εντι Ράμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρόαν Μπραχίμι έπεσε νεκρός στον Βύρωνα το βράδυ της περασμένης Πεμπτης επί της πλατείας Αγίου Λαζάρου. Το θύμα και η 37χρονη σύζυγός του είχαν σταθμεύσει το πολυτελές μαύρο όχημά τους και πήγαν στο παρακείμενο σουβλατζίδικο. Κατά την έξοδό τούς από το ψητοπωλείο, μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες τους πλησίασε, ο συνεπιβάτης έβγαλε όπλο και πυροβόλησε με κρύο αίμα δύο φορές. Ο Ρόαν Μπραχίμι σωριάστηκε νεκρός, ενώ η 37χρονη σύζυγός του λιποθύμησε από το σοκ. Από την αιματηρή σκηνή οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν δύο κάλυκες, ενώ κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι ο Ρόαν Μπραχίμι δέχτηκε δύο βολές στο κεφάλι και στον λαιμό από τον εκτελεστή.

Η «χάρη» τους έφτασε ως τη Βαγδάτη

Την ίδια ώρα στα Τίρανα έχουν φτάσει πληροφορίες πως έχει ξεκινήσει ένα παζάρι -μέσω Σουηδίας- για να μην καταδικαστεί με την ποινή του θανάτου ο 19χρονος Αλβανός Τζουλιάνο Πρέγκα, που σκότωσε στις 8 Ιανουαρίου στη συνοικία Αμέρια της Βαγδάτης τον «βαρόνο της κοκαΐνης» Μουσταφά Αλτζιμπούρι, γνωστό με το ψευδώνυμο «Μπενζεμά». Ο 34χρονος οδηγούσε μόνος του το τζιπ του, όταν ο 19χρονος, εκμεταλλευόμενος την κίνηση, τον πλησίασε με μηχανάκι και τον πυροβόλησε.

Ο 19χρονος έχει και σουηδική υπηκοότητα και ως εκ τούτου η Αλβανία πιέζει να μην τιμωρηθεί εις θάνατον, όπως προβλέπεται. Ο «περήφανος» και… άγουρος εκτελεστής δεν ξεχνά τη χώρα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε έως τα 7 χρόνια του. Στο χέρι του έχει χτυπήσει τατουάζ τον δικέφαλο αετό. Ο πληρωμένος εκτελεστής ζούσε μόνιμα στη Σουηδία και πήγε στη Βαγδάτη ως «απεσταλμένος». Ο «Μπενζεμά» θεωρούνταν από την DEA ένας από τους μεγαλύτερους μαφιόζους στη Μέση Ανατολή και τη Σουηδία, όπου έλεγχε τη διακίνηση κοκαΐνης. Ο 19χρονος, που του έταξαν ως αμοιβή 1.000.000 ευρώ, πυροβόλησε τον «Μπενζεμά» 14 φορές, αλλά ύστερα από 10 λεπτά έπεσε σε αστυνομικό μπλόκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίος …, Αλβανός, Βύρωνα,vios …, alvanos, vyrona