Bitcoin: Πτώση κάτω από $60.000 μπορεί να φέρει sell-off πανικού

Το Bitcoin θα μπορούσε να δει ένα sell-off πανικού εάν κλείσει κάτω από το επίπεδο των 60.000 δολαρίων τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον trader της FxPro, Άλεξ Κουπτσίκεβιτς.

Οι έμποροι κρυπτογράφησης ελπίζουν σε ένα «ξέσπασμα» του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος πάνω από τα 65.000 δολάρια πριν το συναίσθημα στην αγορά να μπορεί να θεωρηθεί ανοδικό.
Το Bitcoin ανέβηκε για λίγο πάνω από τα 63.000 δολάρια νωρίς το πρωί της Δευτέρας, συμπαρασύροντας και άλλα altcoins.

Ο δείκτης CoinDesk 20

σημείωσε άνοδο 2,24%.

Το Bitcoin έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό δεσμευμένο σε ένα εύρος μεταξύ 60.000 και 70.000 δολαρίων από τον Μάρτιο, με το πολυαναμενόμενο halving τον Απρίλιο να μην αποδεικνύεται ιδιαίτερα καταλυτικό. Οι εισροές από τα ETF μειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, ενισχύοντας το πτωτικό κλίμα.

Ο Κουπτσίκεβιτς είπε στο CoinDesk ότι η δράση των τιμών χαρακτηρίζεται από μια ακολουθία χαμηλότερων χαμηλών και χαμηλότερων υψηλών, που σηματοδοτούν ότι οι επενδυτές πουλούν δυναμικά στα ράλι τιμών.

«Υπάρχει πίεση που πιθανώς σχετίζεται με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων από τους miners και φόβους για αυστηρότερη ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων», επεσήμανε, αναφερόμενος στη μείωση της δυσκολίας εξόρυξης μετά το halving του Απριλίου.

«Μια πτώση κάτω των 60.000 δολαρίων θα μπορούσε να προκαλέσει ένα sell-off πανικού. Το θετικό σενάριο, κατά τη γνώμη μας, θα γίνει το κύριο με άνοδο πάνω από 65.000 δολάρια, καθορίζοντας την τιμή στον κινητό μέσο όρο 50 ημερών και την περιοχή αντιστροφής στις αρχές Μαΐου», πρόσθεσε.

Η δυσκολία εξόρυξης μετρά πόσο δύσκολο είναι για τους miners να λύσουν μαθηματικούς γρίφους που δέχονται και επιβεβαιώνουν συναλλαγές σε μια αλυσίδα μπλοκ proof-of-work. Η αύξηση των πόρων που απαιτούνται για την επίλυση αυτών των γρίφων καταπονεί τις επιχειρήσεις των miners, καθιστώντας τις ασύμφορες, με αποτέλεσμα λιγότερους miners.

Οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι ενδέχεται να επηρεάσουν τις αναλήψεις

Αναλυτές της εταιρείας επενδύσεων κρυπτογράφησης Ryze Labs ανέφεραν ότι η συμπεριφορά των βραχυπρόθεσμων κατόχων Βitcoin -ή εκείνων που διατηρούν τα token για λιγότερο από 155 ημέρες- θα μπορούσε να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις αγορές τους επόμενους μήνες.

Η Ryze Labs είπε ότι υπήρξαν τρεις περιπτώσεις στις οποίες το 94% τόσο των μακροπρόθεσμων όσο και των βραχυπρόθεσμων κατόχων Bitcoin είχαν κέρδη: από τα μέσα Νοεμβρίου 2017 έως τα μέσα Απριλίου 2017, από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα μέσα Απριλίου 2021 και πιο πρόσφατα, από τα τέλη Φεβρουαρίου 2024 έως τις αρχές Απριλίου.

Οι κορυφαίες αξίες του Bitcoin που κατείχαν βραχυπρόθεσμοι επενδυτές ήταν 117,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017 και 289,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι και οι miners πούλησαν Bitcoin σε βραχυπρόθεσμους κατόχους, οι οποίοι τα κράτησαν για λιγότερο από 155 ημέρες.

Ωστόσο, μετά από αυτές τις κορυφές, οι βραχυπρόθεσμες ζημίες κατόχων αυξήθηκαν γρήγορα, οδηγώντας σε μια κυκλική ανατροπή στην οποία οι βραχυπρόθεσμοι πωλητές πούλησαν σε μακροπρόθεσμους κατόχους. Η ομάδα παρατήρησε ότι αυτή η μετατόπιση είχε ιστορικά οδηγήσει σε σημαντικές μειώσεις των τιμών του Βitcoin τους επόμενους τέσσερις έως έξι μήνες.

«Στον πιο πρόσφατο κύκλο, οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι είχαν Bitcoin αξίας 218,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ οι περισσότεροι είχαν αρχικά κέρδος, άρχισαν να πωλούν ενεργά. Περίπου ένα μήνα μετά από αυτή την περίοδο, η μέγιστη μείωση των τιμών από τα υψηλά της περιόδου είναι περίπου -6%», ανέφεραν οι αναλυτές.

«Ο τρέχων κύκλος μπορεί να διαφέρει από τους προηγούμενους λόγω της θεσμικής ζήτησης που υποστηρίζεται από τη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών. Ωστόσο, εάν αυτοί οι υποστηρικτικοί παράγοντες εξασθενήσουν, θα μπορούσε να συμβεί πτώση της τιμής του Bitcoin παρόμοια με τους προηγούμενους κύκλους», πρόσθεσαν.

#κρυπτονομίσματα #CoinDesk #Bitcoin #HALVING #MINERS
Keywords
Αναζητήσεις
bitcoin-ptosi-kato-apo-60000-borei-na-ferei-sell-off-panikou.htm
Τυχαία Θέματα
Bitcoin, Πτώση, 60 000, -off,Bitcoin, ptosi, 60 000, -off