Mitsis Group: Νέα επένδυση στην Κέρκυρα- Πυκνώνει το δίκτυο ξενοδοχείων

Νέα επενδυτική κίνηση, αυτήν τη φορά στην Κέρκυρα, κάνει ο ξενοδοχειακός όμιλος Μήτση, που σταδιακά απλώνει το δίκτυό του σε όλη τη χώρα, έχοντας ήδη στο χαρτοφυλάκιό του 22 ξενοδοχεία, όντας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ξενοδοχειακούς ομίλους.

Η Κέρκυρα άλλωστε αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό προορισμό καθώς στο αεροδρόμιο μόνο οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις διαμορφώθηκαν το 2023 σε 1,8 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 8,4%.

Πιο συγκεκριμένα

προχώρησε στην εξαγορά μονάδας τεσσάρων αστέρων. Βέβαια πρόθεση του ομίλου είναι να προχωρήσει σε αναβάθμισή της σε πεντάστερη. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Messonghi Beach Holiday Resort, της οικογένειας Γεωργουλή. Το ξενοδοχείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα καθώς διαθέτει 970 δωμάτια, σουίτες και bungalows. Βρίσκεται στην παραλία της Μεσογγής στις ανατολικές ακτές του νησιού σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας. Βέβαια μετά την αναβάθμιση σε πεντάστερο αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός δωματίων.

Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα αγοράς κινείται κοντά στα 100 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ρόλο στην εξαγορά έχουν παίξει και οι τράπεζες αν και με βάση την τελευταία έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΚΤΗΣ ΜΕΣΣΟΓΓΗΣ ΑΕ που έλεγχε το ξενοδοχείο έχει έρθει από το 2018 σε συμφωνία με τους πιστωτές της και έκτοτε υλοποιεί τις υποχρεώσεις της.

Επέκταση και επενδύσεις

Με την εξαγορά αυτή στην Κέρκυρα το Mitsis Group αποκτά βάση σε μια κομβική αγορά, μετά την Κρήτη, την Κω, την Ρόδο, την Αθήνα και τα Καμένα Βούρλα. Ουσιαστικά «κλειδώνει» παρουσία σε όλες τις «ώριμες» αγορές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 250 εκατ. ευρώ με στόχο την αναβάθμιση των 20 ξενοδοχείων που διαχειρίζεται ή κατέχει σε πέντε προορισμούς στην Ελλάδα έως το 2026, σαν συνέχεια επενδύσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ την περίοδο 2017-2021.

Σημειώνεται ότι μόλις πρόσφατα το Mitsis Group ξεκίνησε την λειτουργία του Mitsis N’U Piraeus Port στον Πειραιά που στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο του Μεταξά στην οδό Αριστείδου. Το ακίνητο έχει εκμισθωθεί από τον όμιλο Σταύρου και Χριστίνας Μήτση και διαθέτει 101 δωμάτια και σουίτες με πέντε διαφορετικούς τύπους δωματίων καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε επισκέπτη, business ή leisure.

Ο όμιλος Μήτση παράλληλα ξεκινά στην Αθήνα την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος 36 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Μεγάρου Σλήμαν-Μελά, συμπεριλαμβανομένου του κινηματογράφου και του ιστορικού εστιατορίου που φιλοξενούνται σε αυτό και τη μετατροπή του υπολοίπου κτιρίου σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων. Τέλος στο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται η ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου στη Μύκονο και τριών στην περιοχή της Αφάντου στη Ρόδο όπως και την ανάπτυξη δύο ακόμη ξενοδοχειακών μονάδων και την ανακαίνιση της υπάρχουσας «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα.

Γιώργος Αλεξάκης

#Όμιλος_Μήτση #Κερκυρα
Keywords
Αναζητήσεις
mitsis-group-nea-ependysi-stin-kerkyra--pyknonei-to-diktyo-xenodocheion.htm
Τυχαία Θέματα
Mitsis Group, Κέρκυρα- Πυκνώνει,Mitsis Group, kerkyra- pyknonei