Navios Maritime Partners: Κατέγραψε την ισχυρότερη τριμηνιαία επίδοση στα χρονικά

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2024, ανακοίνωσε η Navios Maritime Partners L.P., διεθνής ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια πλοίων ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοιων.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Partners, Αγγελική Φράγκου, δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Καταγράψαμε έσοδα 318,6 εκατ. δολαρίων και καθαρά κέρδη 73,4 εκατ. δολαρίων. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,38 δολάρια».

Η κα. Φράγκου συνέχισε, λέγοντας ότι «το πρώτο τρίμηνο του 2024,

οι περιφερειακές συγκρούσεις, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, συνέχισαν να έχουν αντίκτυπο στις μεταφορές. Οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης ήταν γενικά υγιείς. Ως αποτέλεσμα, αυτή ήταν η ισχυρότερη οικονομική επίδοση α’ τριμήνου στα χρονικά της Navios Maritime Partners».

Παραμένουμε προσεκτικοί καθώς αυτό το εύρωστο θαλάσσιο περιβάλλον μπορεί να αλλάξει γρήγορα. Ως συνήθως, εστιάζουμε σε πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε, όπως η μείωση της μόχλευσης και ο ενεργειακός εκσυγχρονισμός του στόλου μας. Λαμβάνουμε μακροπρόθεσμη κάλυψη όπου είναι διαθέσιμη, καθώς οι τιμές προσεγγίζουν ή υπερβαίνουν τους μακροπρόθεσμους μέσους όρους. Για παράδειγμα, ναυλώσαμε πρόσφατα ένα πλοίο τύπου capesize για 2,9 χρόνια με καθαρό ημερήσιο ναύλο 28.500 δολαρίων».

Ο στόλος της Navios Maritime Partners αποτελείται από 76 πλοία χύδην ξηρού φορτίου, 46 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 54 δεξαμενόπλοια, συμπεριλαμβανομένων 17 νεότευκτων tankers (11 aframax/LR2 και 6 MR2 product tankers ναυλωμένα βάσει συμβάσεων bareboat), τα οποία αναμένεται να παραδοθούν έως το 2027 και 9 νεότευκτα containerships (7 χωρητικότητας 5.300 TEU και δύο χωρητικότητας 7.700 TEU), τα οποία αναμένεται να παραδοθούν έως το 2025.

#Navios_Maritime_Partners #Αγγελική_Φράγκου
Keywords
Αναζητήσεις
navios-maritime-partners-kategrapse-tin-ischyroteri-triminiaia-epidosi-sta-chronika.htm
Τυχαία Θέματα
Navios Maritime Partners, Κατέγραψε,Navios Maritime Partners, kategrapse