GameStop: Ράλι «χωρίς φρένα» για τη μετοχή – Αναζωπυρώνεται το φαινόμενο των meme stocks

Ένα ακόμα επεισόδιο της φρενίτιδας για τις λεγόμενες meme stocks φαίνεται να βιώνει η Wall Street, με τη μετοχή της εταιρείας πώλησης βιντεοπαιχνιδιών GameStop να καταγράφει κέρδη άνω του 87% στο άνοιγμα της την Τρίτη.

Ήδη από την Δευτέρα ένα tweet του θρυλικού μικροεπενδυτή Roaring Kitty κατάφερε να εκτοξεύσει τη μετοχή της εταιρείας κατά 74,4% στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ημέρες 2021

Η GameStop είναι η εταιρεία που

πρωταγωνίστησε σε μία «επανάσταση» στη Wall Street το 2021. Hedge funds «σόρταραν» τη μετοχή στοιχηματίζοντας στη κατάρρευσή της, δεν υπολόγιζαν όμως την αντεπίθεση μικροεπενδυτών, που αποφάσισαν να πάνε κόντρα σε αυτή τη στρατηγική, εκτοξεύοντας τη μετοχή.

Οι meme stocks είναι οι μετοχές εταιρειών χωρίς κάποια προφανή αξία, οι οποίες αναδείχθηκαν μέσω fora σε πλατφόρμες όπως Reddit και Twitter (η διάσημη ομάδα WallStreetBets) και κατέγραψαν θηριώδη ράλι για λίγες εβδομάδες, πριν επιστρέψουν στη κατάρρευση, αφήνοντας εκτεθειμένους δεκάδες χιλιάδες μικροεπενδυτές.

Η ιστορία του 2021 δεν απογοήτευσε τους καιροσκόπους, καθώς και το 2022 το φαινόμενο αναζωπυρώθηκε με την μετοχή της Bed Bath & Beyond και εδώ και μία ημέρα, η επιστροφή της GameStop σε ένα εντυπωσιακό ράλι, «εκνευρίζει» τους παραδοσιακούς επενδυτές της Wall Street.

Η μετοχή όπως είναι φυσικό συμπαρέσυρε κι άλλες μετοχές, γνωστές ως meme stocks, όπως η AMC, αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών, η κάποτε κυρίαρχη στα κινητά τηλέφωνα BlackBerry και η εταιρεία κατασκευής ακουστικών Kloss.

Ο «φοβερός» Roaring Kitty

Πώς όμως επέστρεψε το ενδιαφέρον των επενδυτών για μετοχές που μέχρι πρότινος ήταν ξεχασμένες παρά το φιάσκο του 2021;

Ένας μικροεπενδυτής, με όνομα στο avatar του στο Twitter «Roaring Kitty» ανέβασε για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια μία ανάρτηση στο X, που έμελλε να είναι καθοριστική για την νέα περίοδο επιστροφής των meme stocks.

Ένα σκίτσο με έναν gamer που κλίνει μπροστά την ώρα που παίζει δείχνοντας ότι ξαφνικά το παιχνίδι αποκτάει ενδιαφέρον πυροδότησε ένα κύμα αγορών σε μετοχές της GameStop.

Ο κατά κόσμον Keith Gill ήταν αυτός που ηγήθηκε του «κινήματος» το 2021, εκτοξεύοντας τις μετοχές της GameStop. Όταν το ενδιαφέρον εξασθένησε, η αξία της εταιρείας κατέρρευσε και διατήρησε τη πτωτική της τάση και τα επόμενα χρόνια.

Οι μετοχές της GameStop άγγιξαν χαμηλό τριών χρόνων τον περασμένο μήνα στα 9,95 ευρώ.

Τη Δευτέρα έκλεισαν στα 30,45 δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Citi για ΟΤΕ: Επιμένει για τιμή στόχο στα 23 ευρώ – Σχεδόν 70% περιθώριο ανόδου για τη μετοχή

Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ και ΠΡΟΦ

Wall Street: Με μεικτά πρόσημα οι δείκτες εν αναμονή νέων μακροοικονομικών στοιχείων

Keywords
Τυχαία Θέματα
GameStop, Ράλι, – Αναζωπυρώνεται,GameStop, rali, – anazopyronetai