Απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρά τις διεθνείς τάσεις

Ήπιες απώλειες σημειώνει στη σημερινή (16/5) το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να αμφιταλαντεύεται μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου, την ώρα που η ανακοίνωση του ΔΤΚ στις ΗΠΑ έφερε ράλι στη Wall Street και όχι μόνο.

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει πτώση 0,34% στις 1.488,62 μονάδες, ο Τραπεζικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,39% στις 1.303,88 μονάδες, ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 καταγράφει απώλειες

0,25% στις 3.608,51 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα €15,21 εκατομμύρια.

Οι εναλλαγές προσήμου του ΓΔ οφείλονται στο ότι οι επενδυτές, από τη μία πλευρά, επιλέγουν την κατοχύρωση κερδών μετά το νέο ρεκόρ 13 ετών, ενώ από την άλλη, κυνηγούν νέα υψηλά, ακολουθώντας την παγκόσμια τάση.

Μετά την ανακοίνωση του ΔΚΤ του Απριλίου στις ΗΠΑ, οι επενδυτές έχουν ανακτήσει τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed εντός του έτους, με αποτέλεσμα νέα ρεκόρ σε Wall Street και ευρωαγορές, χθες, αλλά και θετικό κλίμα στην Ασία.

Στο εσωτερικό, η προσοχή παραμένει στραμμένη στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου, οι οποίες, μέχρι στιγμής, δείχνουν πως οι επιδόσεις των εισηγμένων ήταν καλύτερες των εκτιμήσεων.

Σήμερα, η Alpha Bank ανακοίνωσε την επίτευξη κερδών ύψους €211,1 εκατ. το πρώτο τρίμηνο, το υψηλότερό τους επίπεδο μετά την οικονομική κρίση, με τη μετοχή να κινείται 1,55% υψηλότερα. Μετά το κλείσιμο της Πέμπτης, αναμένονται, επίσης, ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τη Eurobank και την Helleniq Energy.

Δείτε εδώ τις μετοχές με τις ισχυρότερες μεταβολές στο ταμπλό.

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #ΧΑ #απώλειες
Keywords
Τυχαία Θέματα
Απώλειες, Χρηματιστήριο Αθηνών,apoleies, chrimatistirio athinon