Εικόνες χάους στα αμερικανικά πανεπιστήμια - Πάνω από 2.000 συλλήψεις

12:09 3/5/2024 - Πηγή: Reporter

Η αναταραχή συνεχίζεται στα αμερικανικά πανεπιστήμια, με πολλά επεισόδια να λαμβάνουν χώρα και την αστυνομία να προβαίνει σε συλλήψεις διαδηλωτών που διαμαρτύρονται κατά του πολέμου στη Γάζα.

Από τις 18 Απριλίου υπολογίζεται πως έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 2000 διαδηλωτές.

Την Πέμπτη η αστυνομία διέλυσε καταυλισμούς

που είχαν στηθεί σε πολλά πανεπιστήμια, μεταξύ αυτών και στο UCLA της Καλιφόρνια, εκεί όπου καταγράφηκε η πιο σκληρή αντιπαράθεση των δυνάμεων με τους διαδηλωτές.

{https://twitter.com/Kahlissee/status/1786053432807231524}

Στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στη βιβλιοθήκη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου, που βρισκόταν υπό κατάληψη από διαδηλωτές από τη Δευτέρα, και προχώρησαν σε συλλήψεις. Δεκάδες συνελήφθησαν στο Πανεπιστήμιο του Νιου Χάμσαϊρ και στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο.

Σκηνικά αναταραχής καταγράφηκαν σε πανεπιστημιουπόλεις σε 21 πολιτείες των ΗΠΑ, αν και ορισμένα πανεπιστήμια κατάφεραν να αποφύγουν τις αντιπαραθέσεις μεταξύ της αστυνομίας και των φοιτητών.

Φοιτητές σε δεκάδες πανεπιστήμια διαμαρτύρονται για τον πόλεμο στη Γάζα και καλούν τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, να κάνει περισσότερα για να βάλει ένα τέλος στην αιματοχυσία στη Γάζα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος με χθεσινή του δήλωση τόνισε ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται, όχι όμως να εξαπολύουν βία.

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε επίσης ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε στην Αμερική.

Όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να παρέμβει η Εθνοφρουρά για να καταστείλει τις διαδηλώσεις, απάντησε αρνητικά.

#ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ_ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ #Μπάιντεν #Ισραήλ #Γάζα
Keywords
Αναζητήσεις
eikones-chaous-sta-amerikanika-panepistimia---pano-apo-2000-syllipseis.htm
Τυχαία Θέματα