Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στηρίζει επίσημα τον ΚΟΣΜΟ στις ευρωεκλογές

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα χαιρετίζει τη συμμετοχή του ΚΟΣΜΟΥ, σε συνεργασία με τους «Πράσινους-Οικολογία» και το Βολτ Ελλάδας, στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, καθώς μέσα από αυτή, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες της χώρας να ψηφίσουν

αξιόλογες και αξιόμαχες προσωπικότητες του προοδευτικού πράσινου χώρου.

Όπως τονίζει το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, «αυτές οι εκλογές είναι το κλειδί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη. Ο ΚΟΣΜΟΣ, με επικεφαλής της καμπάνιας τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη, είναι έτοιμος να αγωνιστεί για την προστασία του κλίματος, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, την οικονομική δικαιοσύνη, την ειρήνη, τον φεμινισμό και την υπεράσπιση του κράτους δικαίου.

Η δε συνεργασία με τους «Πράσινους Οικολογία», με τη Βασιλική Γραμματικογιάννη συνεπικεφαλής της καμπάνιας, οικοδομήθηκε σε βασικές αξίες μας, την κλιματική και κοινωνική δικαιοσύνη, την ελευθερία, την ποικιλότητα και την ειρήνη».

Ο Πέτρος Κόκκαλης, Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρει, «Με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές με στόχο να υπερασπιστούμε μια δημοκρατική κοινωνία, μία ουσιαστική Ευρωπαϊκή Ένωση που θα μειώσει τη φτώχεια, μία οικονομία που θα υπηρετεί τους ανθρώπους. Υποστηρίζουμε μια δημοκρατική Ευρώπη των λαών, μια κοινωνία με αξιοπρεπείς αμειβόμενες θέσεις εργασίας μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες, αλλά και όσους συνεχίζουν να πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο, να στηρίξουν σε αυτές τις ευρωεκλογές τον ΚΟΣΜΟ».

«Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη κοινωνικά και οικονομικά δίκαιη», τονίζει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΟΣΜΟΥ.

«Ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Η Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχεται επίθεση από συντηρητικές και ακροδεξιές δυνάμεις, οι πόλεμοι στα σύνορα της Ευρώπης και στη Μέση Ανατολή εντείνουν την παγκόσμια ανησυχία αλλά και την κρίση κόστους ζωής. Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα αναφέρει ότι είναι υψίστης σημασίας να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πράσινες φωνές στο ευρωκοινοβούλιο από περισσότερα κράτη μέλη για να εφαρμοστούν πράσινες πολιτικές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα πιστεύει ότι ο ΚΟΣΜΟΣ μπορεί να φέρει αυτό το όραμα στην ελληνική κοινωνία και να αγωνιστεί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και φεμινιστική Ευρώπη», καταλήγει η ανακοίνωση.

#ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ_ΠΡΑΣΙΝΟ_ΚΟΜΜΑ #κόσμος #ευρωεκλογές #Κόκκαλης
Keywords
Αναζητήσεις
to-evropaiko-prasino-komma-stirizei-episima-ton-kosmo-stis-evroekloges.htm
Τυχαία Θέματα