Πανικός στο Σιατλ: Αεροπλάνο έπιασε φωτιά στο ρύγχος μετά την προσγείωση - Από τις εξόδους κινδύνου με τις τσουλήθρες βγήκαν οι επιβάτες (βίντεο)

Πανικός στο Σιατλ: Αεροπλάνο έπιασε φωτιά στο ρύγχος μετά την προσγείωση - Από τις εξόδους κινδύνου με τις τσουλήθρες βγήκαν οι επιβάτες (βίντεο)ggakisTue, 05/14/2024 - 12:02

Σκηνές πανικού επικράτησαν στο αεροδρόμιο του Σιατλ όταν αεροσκάφος της Delta Airlines που μόλις είχε προσγειωθεί παίρνει φωτιά στο ρύγχος

μετά από βραχυκύκλωμα.

Οι επιβάτες βγαίνουν από τις εξόδους κινδύνου, στα φτερά, κατεβαίνουν τις τσουλήθρες που έχουν ανοίξει και τρέχουν πανικόβλητοι μακριά από τοι αεροπλάνο.

Κάμερα ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Σιάτλ κατέγραψε τη στιγμή που εκδηλώθηκε φωτιά λόγω βραχυκυκλώματος κάτω από το πιλοτήριο ενός αεροσκάφους της Delta Airlines, με τους επιβάτες να εκκενώνουν πανικόβλητοι το Airbus.

Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών ήταν σε εξέλιξη λίγο μετά την προσγείωση της πτήσης 604 από το Κανκούν του Μεξικού στη μεγαλούπολη της πολιτείας της Ουάσιγκτον όταν το Airbus συνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο του αεροδρομίου Seattle-Tacoma και προκλήθηκε το βραχυκύκλωμα.

Στο βίντεο από το συμβάν της νύχτας της 6ης Μαΐου διακρίνονται φλόγες και μαύροι καπνοί κάτω από το ρύγχος του αεροσκάφους.

Scary moments at Sea-Tac! Passengers on Delta flight 604 from Cancun faced unexpected terror as smoke filled the nose area upon landing around 9:30 PM last night due to an electrical outlet issue, with the plane on fire. The Airbus A321 was promptly taken out of service pic.twitter.com/eyWzmysorz

— SEATTLESUBMISSIONS (@SEATTLESUBMISS) May 7, 2024

Οι πιλότοι οσμίστηκαν τους καπνούς και είπαν στο πλήρωμα να ανοίξει τις «τσουλήθρες» εξόδου ώστε να επισπεύσουν την εκκένωση του αεροσκάφους.

«Μας έλεγαν "πηδήξτε έξω"»

«Οι επιβάτες αντέδρασαν πανικόβλητοι, άρχισαν να σπρώχνονται στον διάδρομο για να φθάσουν στην έξοδο», δήλωσε ο Άσγουιν Μένον, επιβάτης του αεροσκάφους. «Μας έλεγαν "πηδήξτε έξω, πηδήξτε στις τσουλήθρες" και μέσα σε δύο λεπτά όλοι είχαν βγει έξω», πρόσθεσε.

Από τους συνολικά 189 επιβάτες τα δύο τρίτα βγήκαν από τις τσουλήθρες εξόδου και οι υπόλοιποι από τις κανονικές. Η φωτιά έσβησε από μόνη της και ουδείς τραυματίστηκε.

NEW: We obtained surveillance video of the fire that led to the evacuation of a @Delta flight last week at @flySEA. The fire started in the nose of the aircraft after the ground power unit was connected. STORY: https://t.co/2RreZZfZSl @komonews pic.twitter.com/NsfxJv5FKJ

— Jeremy Harris (@JeremyHarrisTV) May 13, 2024

«Για προληπτικούς λόγους αναπτύχθηκαν οι τσουλήθρες εξόδου και οι επιβάτες που ήταν ακόμη στο αεροσκάφος αποβιβάστηκαν από το πίσω τμήμα του. Το αεροσκάφος βγήκε από το πρόγραμμα πτήσεων για επιθεώρηση και συντήρηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Delta.

Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 2022, σύμφωνα με τη FAA.

https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-05/aero_1.png?itok=D_9t3x6x
Keywords
Τυχαία Θέματα