Θεοπίστη Κρυσταλλίδου υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ μόνο στο eirinika: Δεν γνωρίζω το μισθό των Ευρωβουλευτών – Η λογική μου είναι να δίνω και όχι να παίρνω (φωτό)

Θεοπίστη Κρυσταλλίδου υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ μόνο στο eirinika: Δεν γνωρίζω το μισθό των Ευρωβουλευτών – Η λογική μου είναι να δίνω και όχι να παίρνω (φωτό)ggakisMon, 05/13/2024 - 14:41

H Θεοπίστη Κρυσταλλίδου υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές προέρχεται από την υγεία με σπουδές στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Μετά την απώλεια του συζύγου

της Δημήτρη Σιάχου, ανέλαβε την ευθύνη να συνεχίσει το έργο που αυτός είχε ξεκινήσει με το Win Cancer. Προσπάθεια που αποσκοπεί στο να μετουσιωθεί ο προσωπικός πόνος και αγώνας με τη δύναμη του εθελοντισμού σε κάτι συλλογικό, που θα δίνει δύναμη στους πάσχοντες και τους οικείους τους και θα συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Να δούμε πρώτα τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τις απαντήσεις της:

Ως πολίτες οφείλουμε να συμμετέχουμε, να επιλέξουμε εμείς τι Ευρώπη θέλουμε, ποια Ε.Ε.Δε θα μιλήσω εγώ για τον εαυτό μου, θα μιλήσει η πορεία μου στην αυτοδιοίκηση, τη Γραμματεία Εθελοντισμού, θα μιλήσει η συνεργασία μου με ανθρώπους της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της στήριξης των αδύναμων.Θέλω να αναδείξω περισσότερο το ήδη αναπτυγμένο κίνημα του Εθελοντισμού, αλλά και να εργαστώ για μια κοινωνία των πολιτών που έχω υπηρετήσει με την ΑΜΚΕ WinCancer.Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα όργανα και οι θεσμοί της Ε.Ε αποτέλεσαν ένα από τα κίνητρα να πω το «ΝΑΙ» στην πρόταση για συμμετοχή μου στις Ευρωεκλογές. Προτιμώ να σκέφτομαι με τη λογική του «δίνω» και όχι του «παίρνω» Γνωρίζω καλά τα αγγλικά, αλλά νομίζω πως η «γλώσσα» της Ε.Ε. είναι η γλώσσα της συνεχούς δουλειάς, των ιδεών.Η πολιτική πρέπει να είναι αιτία καλού και να έχουμε #Πίστη_στην_Ευρώπη!

Πάμε να διαβάσουμε εδώ όλη την συνέντευξη της Θεοπίστης Κρυσταλλίδου στο eirinika.gr:

Γιατί να σας ψηφίσουμε να πάτε στην Ευρωβουλή; Ποια είναι τα κατάλληλα και ιδιαίτερα προσόντα που διαθέτετε για να σταθείτε εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα σε ένα πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον;

Η εκλογική διαδικασία της 9ης Ιουνίου είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για τη χώρα και φυσικά για όλη την Ευρώπη. Αρχικά επιτρέψτε μου να πω ότι όλοι σαν πολίτες οφείλουμε να συμμετέχουμε, να επιλέξουμε εμείς τι Ευρώπη θέλουμε, ποια Ε.Ε. θέλουμε και να μην αφήσουμε την αποχή να δώσει δύναμη σε ανθρώπους και συμμαχίες οι οποίες επιβουλεύονται επικίνδυνα σχέδια για την Ευρώπη.

Σε αυτή τη διαδικασία εκτός από κόμματα σαφώς ψηφίζουμε και πρόσωπα. Είναι τιμή μου η επιλογή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του μεγαλύτερου δημοκρατικού και φιλελεύθερου κόμματος στην Ευρώπη, το οποίο έχει συνδέσει την πορεία του με όλες τις μεγάλες αποφάσεις για τη χώρα.

Προσπαθώ εδώ και αρκετό διάστημα να συνομιλήσω με όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μου σε όλη τη χώρα, να γνωριστούμε, να πω τις απόψεις και τις ιδέες μου, τις εμπειρίες μου και φυσικά τους στόχους που θέτω, αλλά και συνδιαμορφώνω με τους ανθρώπους που συναντώ. Δε θα μιλήσω εγώ για τον εαυτό μου, θα μιλήσει η πορεία μου στην αυτοδιοίκηση, τη Γραμματεία Εθελοντισμού, θα μιλήσει η συνεργασία μου με ανθρώπους της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της στήριξης των αδύναμων και φυσικά μιας άκρως πολιτικοποιημένης πορείας η οποία ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία.

Ποιο τομέα είστε έτοιμος να υποστηρίξετε και να δουλέψετε καλύτερα αν εκλεγείτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Νομίζω ότι βασικός τομέας είναι η προάσπιση των συμφερόντων της χώρας μας, αλλά και της ισχυροποίησης των θεσμών και των οργάνων της Ε.Ε. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια θέλω να αναδείξω περισσότερο το ήδη αναπτυγμένο κίνημα του Εθελοντισμού, αλλά και να εργαστώ για μια κοινωνία των πολιτών που έχω υπηρετήσει με την ΑΜΚΕ WinCancer. Η κοινωνία των πολιτών η οποία διεκδικεί να έχει ίσα δικαιώματα παντού. Ίσα δικαιώματα στην πρόσβαση στην παιδεία, την υγεία, τις νέες τεχνολογίες, την εργασία, την έρευνα και την καινοτομία. Η Ε.Ε. της Κοινωνίας των Πολιτών είναι για μένα το μεγάλο όραμα και προς αυτήν την κατεύθυνση θα εργαστώ αν οι συμπολίτες με επιλέξουν να τους εκπροσωπήσω.

Έχετε επισκεφτεί ποτέ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο; Αν όχι, έχετε παρακολουθήσει ποτέ πως λειτουργεί ο θεσμός αυτός;

Ναι, έχω βρεθεί και στις Βρυξέλλες και δεν σας κρύβω πως οι εμπειρίες που αποκόμισα, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα όργανα και οι θεσμοί της Ε.Ε αποτέλεσαν ένα από τα κίνητρα να πω το «ΝΑΙ» στην πρόταση για συμμετοχή μου στις Ευρωεκλογές.

Απαντήστε μου ειλικρινά ο υψηλός μισθός μέτρησε στην απόφαση σας να διεκδικήσετε την εκλογή σας;

Δεν γνωρίζω το μισθό του Ευρωβουλευτή και δεν έχω ασχοληθεί με τις απολαβές ή τα «προνόμια» της συγκεκριμένης θέσης. Ξεκινάμε λάθος αν σκεφτόμαστε το τι παίρνουμε. Προτιμώ να σκέφτομαι με τη λογική του «δίνω» και όχι του «παίρνω» και νιώθω πως έχω να δώσω και να προσφέρω πολλά σε αυτή τη διαδικασία.

Χειρίζεστε καλά τις ξένες γλώσσες για να μπορείτε να επικοινωνείτε με τους μελλοντικούς συναδέλφους σας;

Ναι γνωρίζω καλά τα αγγλικά, αλλά νομίζω πως η «γλώσσα» της Ε.Ε. είναι η γλώσσα της συνεχούς δουλειάς, των ιδεών, των οραμάτων και των πράξεων. Και η Ελλάδα μπορεί να επιβάλλει τη… δική της «γλώσσα» συνεχίζοντας να είναι πρωταγωνίστρια στις μεγάλες αποφάσεις όπως τα τελευταία 5 χρόνια έκανε.

Είστε ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή ενοποίηση μέχρι σήμερα; Ποια είναι τα αγκάθια που δεν της επιτρέπουν να ολοκληρωθεί ώστε να γίνει ισχυρότερη η Ευρώπη;

Η Ευρώπη είναι μία και αδιαίρετη. Όσοι προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα σύνορά της και να παίξουν παιχνίδια αναθεωρητισμού θα λάβουν ηχηρή απάντηση από την Ενωμένη Ευρώπη. Είναι προφανές πως υπάρχουν πολλά βήματα ακόμα να γίνουν, ειδικά στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, όπου είναι και η γειτονιά μας. Οι χώρες αυτές θα πρέπει να καταλάβουν πως υπάρχει η στήριξη της Ευρώπης, η σαφής επιθυμία της Ελλάδας να ενταχθούν στη μεγάλη οικογένεια της Ε.Ε, αλλά ο δρόμος ανοίγει μόνο με σεβασμό σε βασικές αρχές που διέπουν το οικοδόμημα της Ευρώπης.

Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας;

Δεν μιλάω για τον εαυτό μου, όπως προ- είπα. Ένα μήνυμα μόνο θέλω να στείλω, πως η πολιτική πρέπει να είναι αιτία καλού και να έχουμε #Πίστη_στην_Ευρώπη!

Ποια είναι η Πίστη Κρυσταλλίδου

Η Πίστη Κρυσταλλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας με προσφυγικές ρίζες.

Σπούδασε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ από το 2016 κατοικεί στον Πειραιά.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και έχει δύο πτυχία, καθώς είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Από το 2009 έως σήμερα εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος σε Μονάδες Υγείας και έχει υπηρετήσει σε Νοσοκομεία στην Πτολεμαΐδα και στην Αθήνα.

Μέλος της οικογένειας της Νέας Δημοκρατίας από τα νεανικά της χρόνια, δραστηριοποιήθηκε πολιτικά σε μικρή ηλικία ξεκινώντας από τη ΜΑΚΙ και στη συνέχεια ως φοιτήτρια στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ.

Επιστρέφοντας στον τόπο καταγωγής της ασχολήθηκε ενεργά με τα τοπικά ζητήματα μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκλέχτηκε τρεις φορές Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Εορδαίας και κατά το χρονικό διάστημα από το 2010 έως το 2014 ήταν Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου, με αρμοδιότητες την Κοινωνική Πολιτική και τον Πολιτισμό. Διετέλεσε επίσης μέλος της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ και της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το 2018 εκλέχτηκε στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και στις νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις του 2023 ήταν μέλος των Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

Από το 2019 έως σήμερα είναι Γραμματέας Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας. Η Γραμματεία αυτά τα πέντε χρόνια έχει επιτελέσει πλούσιο έργο μέσα από πολύμορφες δράσεις που υλοποιεί τόσο αυτόνομα όσο και σε συνεργασία με την ΟΝΝΕΔ, άλλες Γραμματείες του κόμματος, θεσμικούς φορείς και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Πέρα από το έργο της ως Γραμματέας Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας, είναι ενεργό μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς είναι πρόεδρος της ΑΜΚΕ «WinCancer». Μετά την απώλεια του συζύγου της Δημήτρη Σιάχου, ανέλαβε την ευθύνη να συνεχίσει το έργο που αυτός είχε ξεκινήσει με το Win Cancer. Μια προσπάθεια που αποσκοπεί στο να μετουσιωθεί ο προσωπικός πόνος και αγώνας με τη δύναμη του εθελοντισμού σε κάτι συλλογικό, που θα δίνει δύναμη στους πάσχοντες και τους οικείους τους και θα συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-05/101.jpg?itok=EsCyT6zL
Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, Ευρωβουλευτής ΝΔ, Ευρωβουλευτών –,theopisti krystallidou, evrovouleftis nd, evrovoulefton –