Η Εταιρεία Ευβοϊκών σπουδών τίμησε την εκατονταετηρίδα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου

23:07 13/5/2024 - Πηγή: dogma

Την προηγουμένη ημέρα, Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, η πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας κ. Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, π. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και π. Πρωθυπουργός, μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ. επισκέφθηκαν το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου Στο Προκόπι και το παρακείμενο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Την Εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, καλοσωρίζοντας τους προσκεκλημένους, ενώ αμέσως μετά, απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ιωάννης Κοτζιάς και ο πρόεδρος

του Τμήματος Ιστιαίας κ. Δημήτριος Γιάγκος.

Κατόπιν, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστομου, κήρυξε την έναρξη των εργασιών την ημερίδας.

Εισηγητές ήταν κατά σειρά η κ. Αμαλία Καραπασχαλίδου-αρχαιολόγος με θέμα: «100 χρόνια ο Οσιος Ιωάννης ο Ρώσσος στην Εύβοια από την Μικρά Ασία», ο κ. Κωνσταντίνος Δημητούλης-αρχιτέκτονας με θέμα: «Ισόβιος Νόστος-1923 η προσφυγική εγκατάσταση στην Εύβοια», ο κ. Ιωάννης Ρίζος-διδάκτωρ Μαθηματικών με θέμα: «Στιγμές από την Ιστορία της Νέας Αρτάκης» και ο κ. Αλέξανδρος Καλέμης-ερευνητής-συγγραφέας με θέμα: «Ταξιδεύοντας στις πατρίδες των Ευβοέων προσφύγων».

The post Η Εταιρεία Ευβοϊκών σπουδών τίμησε την εκατονταετηρίδα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα