Anglo American: Απέρριψε για δεύτερη φορά πρόταση εξαγοράς από την BHP Group

Σε διάστημα λίγων εβδομάδων, η Anglo American, η βρετανική πολυεθνική εταιρεία εξόρυξης, απέρριψε μία ακόμα προσφορά από την ανταγωνιστική εταιρεία BHP Group, ύψους 43 δισ. δολαρίων.

Στα τέλη Απριλίου, η BHP είχε υποβάλλει για πρώτη φορά πρόταση

για εξαγορά ύψους 39 δισ. δολαρίων, με την Anglo να σημειώνει ότι η πρόταση αυτή ήταν καιροσκοπική και δεν αποτιμά την πραγματική αξία της εταιρείας.

Η BHP, όπως και άλλοι κολοσσοί στον κλάδο των μεταλλευμάτων βρίσκονται στο κυνήγι ευκαιριών για συγχωνεύσεις και εξαγορές, καθώς η αγορά του χαλκού αντιμετωπίζει ελλείψεις και σημαντικές προκλήσεις ενόψει μιας πράσινης μετάβασης, στην οποία το μέταλλο αναμένεται να πρωταγωνιστήσει.

Εάν η BHP αγόραζε τελικά την Anglo, θα γινόταν η νούμερο 1 εταιρεία στην παραγωγή χαλκού.

Η δεύτερη πρότασή της ήταν κατά 15% υψηλότερη σε σχέση με αυτή του Απριλίου και περιελάμβανε την προϋπόθεση η Anglo να αποσυνδεθεί από τις δραστηριότητές της στα ορυχεία της στη Νότια Αφρική πριν την εξαγορά.

Η βρετανική πολυεθνική, η οποία είδε μικρές απώλειες στη μετοχή της μετά την ανακοίνωση για δεύτερη απόρριψη της πρότασης εξαγοράς, πρέπει να πείσει τους μετόχους της ότι μπορεί να διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία χωρίς κάποιο deal, ενώ αντίστοιχα η BHP είναι πιθανό να «επιστρέψει» με νέα προσφορά.

«Η BHP υπέβαλε μια βελτιωμένη πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Anglo American, η οποία πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα είναι μια win-win λύση για τους μετόχους της BHP και της Anglo American. Είμαστε απογοητευμένοι που αυτή η δεύτερη πρόταση απορρίφθηκε», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της BHP, Mike Henry.

Διαβάστε επίσης:

Τι κρύβει η τεράστια προσφορά της BHP και η εκτίναξη του χαλκού στα 10.000 δολάρια

Anglo American – BHP: Τι κρύβεται πίσω από το deal που ναυάγησε και ο ρόλος του χαλκού

Ναυάγησε το deal των 39 δισ. δολ.: Γιατί η Anglo American απέρριψε την πρόταση της BHP

Keywords
Τυχαία Θέματα