Eurovision 2024: Η τυχερή «ζαριά» της Μαρίνας Σάττι, τα μεγάλα φαβορί και το παντοτινό «Number One»

Στον μεγάλο τελικό της Eurovision προκρίθηκε η Μαρίνα Σάττι με το τραγούδι «Ζάρι».

Η Μαρίνα Σάττι κατάφερε να ρίξει την τυχερή ζαριά και να περάσει στον τελικό του Σαββάτου της 11ης Μαΐου.

Δείτε εδώ την εμφάνισή της:

Οι πρώτες δηλώσεις της Μαρίνας Σάττι

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εμφανιστούμε με τον τρόπο μας, τη γλώσσα μας και να μοιραστούμε τον πολιτισμό και τους χορούς μας. Χαιρόμαστε που η Ευρώπη χόρεψε μαζί μας», είπε η Μαρίνα Σάττι

στις πρώτες δηλώσεις που έκανε μετά την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

«Αυτό που κάνουμε εδώ είναι πιο αγχωτικό από το να είσαι επάνω στη σκηνή, νιώθω ότι πρέπει να πω κάτι έξυπνο», είπε αρχικά με χιούμορ η Μαρίνα Σάττι και πρόσθεσε: «Νιώθω αγχωμένη αλλά και ενθουσιασμένη ταυτόχρονα για το τι πρόκειται να συμβεί. Εάν μας είδατε στα παρασκήνια, χορεύαμε σαν τρελοί. Θα βρούμε τον χρόνο να αποφορτιστούμε».

«Αγαπάμε την Τουρκία. Είχα έναν δάσκαλο που μου μάθαινε τραγούδια από την Ανατολή, από την Τουρκία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν… και αναρωτιόμουν πώς γίνεται να έχουν τόσες ομοιότητες με την ελληνική μουσική. Και τότε ο δάσκαλος μου είπε κάτι που δεν θα το ξεχάσω: Ότι η ηλικία αυτών των πολιτισμών είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των συνόρων ανάμεσα στις χώρες αυτές», απάντησε η Μαρίνα Σάττι σε ερώτηση που της έκανε Τούρκος δημοσιογράφος.

«Θέλαμε να δείξουμε με χιούμορ τα στερεότυπα που κυριαρχούν γύρω από την εικόνα της Ελλάδας. Για μένα είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία που βρίσκομαι εδώ για να αναδείξω και την άλλη μας πλευρά», πρόσθεσε.

Δείτε τις πρώτες δηλώσεις της:

Στη συνέχεια και αφού οι 10 καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν αύριο, απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κλήρωση για το μέρος του μεγάλου Τελικού στο οποίο θα εμφανιστούν.

Εκεί η Μαρίνα Σάττι τράβηξε τον κλήρο του Α’ Μισού, οπότε θα δούμε την Ελλάδα να διαγωνίζεται στην 12η θέση.

Οι χώρες που προκρίθηκαν και τα μεγάλα φαβορί

Εκτός από το «Ζάρι» τα υπόλοιπα εννέα τραγούδια που προκρίθηκαν ήταν:

Λετονία / Dons – HollowΑυστρία / Kaleen – We Will RaveΟλλανδία / Joost Klein – EuropapaΝορβηγία / Gåte – UlvehamΙσραήλ / Eden Golan – HurricaneΕσθονία / 5MIINUST x Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagiΕλβετία Nemo – The CodeΑρμενία / LADANIVA – JakoΓεωργία / Nutsa Buzaladze – Firefighter

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον μεγάλο τελικό:

ΣουηδίαΟυκρανίαΓερμανίαΛουξεμβούργοΟλλανδίαΙσραήλΛιθουανίαΙσπανίαΕσθονίαΙρλανδίαΛετονίαΕλλάδαΗνωμένο ΒασίλειοΝορβηγίαΙταλίαΣερβίαΦινλανδίαΠορτογαλίαΑρμενίαΚύπροςΕλβετίαΣλοβενίαΚροατίαΓεωργίαΓαλλίαΑυστρία

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Δείτε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις:

To Nemo ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision και απέδειξε πως δίκαια η συμμετοχή της χώρας του, βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί του φετινού διαγωνισμού με το τραγούδι «The Code».

Πολλά είναι μάλιστα τα στοιχήματα, που δίνουν στην Ελβετία την πρωτιά στον τελικό του Σαββάτου.

Ο Joost Klein κατάφερε με το που βγήκε στη σκηνή να ξεσηκώσει τους θεατές με το τραγούδι «Europapa» που τόσο η σκηνική του παρουσία όσο και το ίδιο το τραγούδι τον έχουν εκτοξεύσει στα στοιχήματα.

Ο 26χρονος τραγουδιστής αφιέρωσε το τραγούδι στον πατέρα του, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή όταν ο ίδιος ήταν ακόμη παιδί.

Από τις εμφανίσεις που ξεχώρισαν ήταν αυτή της Ισπανίας, τόσο για το τραγούδι όσο και για τους χορευτές με την εκκεντρική εμφάνιση που πλαισίωναν την τραγουδίστρια.

Οι 6 χώρες που δεν κατάφεραν να προκριθούν είναι:

Μάλτα / Sarah Bonnici – LoopΑλβανία / BESA – TITANΤσεχία / Aiko – PedestalΔανία / SABA – SANDΣαν Μαρίνο / MEGARA – 11:11Βέλγιο / Mustii – Before the Party’s Over

Υπενθυμίζεται ότι στον Α ημιτελικό, οι χώρες που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης είναι οι:

ΚύπροςΟυκρανίαΣερβίαΛιθουανίαΙρλανδίαΚροατίαΣλοβενίαΦινλανδίαΠορτογαλίαΛουξεμβούργοΕπέστρεψε η Έλενα Παπαρίζου 

Η Έλενα Παπαρίζου, η Σερτάμπ Ερενέρ και η Σαρλότε Περέλι «έφτιαξαν» το μεγαλύτερο Sing-Along παγκοσμίως, στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision που διεξάγεται στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η Έλενα Παπαρίζου, η Σερτάμπ Ερενέρ και η Σαρλότε Περέλι, νικήτριες και οι τρεις της Eurovision, ερμήνευσαν τα «My Number One», «Everyway That I Can» και «Take Me To Your Heaven», εκτοξεύοντας στα ύψη το θερμόμετρο του ενθουσιασμού.

Δείτε το βίντεο:

Η Έλενα Παπαρίζου με την παρουσία της στον Β’ ημιτελικό εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά τους πάντες. Επέλεξε να φορέσει μία εκθαμβωτική ολόσωμη φόρμα με 700.000 χιλιάδες κρύσταλλα του σχεδιαστή Βρεττού Βρεττάκου στα χρώματα του μπλε, του χρυσού και του κίτρινου συμβολίζοντας την ελευθερία, την δύναμη και το φως μέσα από αρχαϊκά μοτίβα.

Το «My Number One» σε στίχους Ναταλίας Γερμανού και Χρήστου Δάντη, έδωσε στην Ελλάδα την πρώτη θέση στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision το 2005 και η Έλενα Παπαρίζου είναι η πρώτη φορά που το ερμηνεύει μετά την εμφάνισή της το 2006 στην Αθήνα, ένα χρόνο μετά τη νίκη της.

Keywords
Αναζητήσεις
eurovision-2024-i-tycheri-zaria-tis-marinas-satti-ta-megala-favori-kai-to-pantotino-number-one.htm
Τυχαία Θέματα